Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever fick klimatsmarta föreläsningar

- När man är ute och möter ungdomar får man inte låta dem tro att det är helt kört med klimatfrågan. Vi måste hjälpas åt, säger Bodil Ceballos, riksdagsledamot för Miljöpartiet de Gröna.

Författare och journalisten Andreas Malm och Bodil Ceballos föreläste om klimatfrågor för elever vid Härnösands gymnasium i går.

Andreas Malm jobbar som journalist vid den syndikalistiska veckotidningen Arbetaren. Han har nyligen skrivit boken -Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent- där han beskriver klimatkrisen.

- Jag tyckte precis som de flesta att det var töntigt med klimatfrågor, men nu inser man att det kommer ikapp en, säger han.

Miljöpartiet kör just nu klimatkampanjen "Varje krona till ett klimatsmart samhälle". Grön ungdom i Härnösand besökte Härnösands gymnasium tillsammans med Bodil Ceballos. Hon föreläste om vad det är som händer på jorden just nu.

- Det är vi som har gett upphov till problemen, vi måste helt enkelt byta livsstil, menar hon.JOHANNA DAHLIN


Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51