Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever får gratis språkresa

I början på mars åker alla förstaårselever på Mikael Elias teoretiska gymnasium på språkresa till England.
– Vi prioriterar detta, även om det kostar en hel del, säger rektorn Robert Nordqvist.

Det är andra året, som Mikael Elias teoretiska gymnasium låter elever och lärare åka på språkresa till England. I fjol besöktes Cambridge och i år är det Oxford, som står i fokus.

– Det ska bli spännande, säger förstaårseleverna Adela Hansen, Tilda Holmgren, Joakim Lehrstrand och Jonathan Beimark.

För skolan betyder det att 35 elever, plus lärare, besöker en skola i Storbritannien, där det mesta kommer att handla om språkstudier, kultur, lite sightseeing och annat.

– Från skolans sida prioriterar vi detta, precis som andra skolor kanske prioriterar annat, säger Robert Nordqvist och påpekar att det i runda tal handlar om en kostnad på 6 000 kronor per person.

– Vi har inte mer att leva på än andra skolor, men vi tycker att det här är en bra satsning. Vi har helt enkelt valt den här prioriteringen. Här har eleverna möjlighet att lära sig engelska språket på bästa sätt.

Elisabeth Engström är en av två språklärare vid skolan, som följer med på resan – precis som förra läsåret.

– Vi har tänkt om lite grann den här gången. I fjol åkte eleverna på hösten. Nu hinner vi förbereda oss lite bättre, säger hon och tillägger att den gången bodde eleverna hos värdfamiljer.

– Nu bor eleverna tre och tre på elevhem. Rent logistiskt och trygghetsmässigt känns det bättre att bo så här än hos värdfamiljer, säger Robert Nordqvist.

Matilda Bengtsson Edvardsson var med på skolans studieresa förra läsåret – och hon nappade även på den extra vecka, som eleverna har möjlighet att vara med på.

– Vi var nio elever som var där en vecka till i samband med ett lov. Det kostade lite extra, men det var extremt lärorikt på många sätt, säger hon.

Sammantaget är det många elever som är med på språkresor av den här typen, både från Sverige och övriga delar av världen.

– Det gäller att vara förberedd. För att eleverna ska vara på samma nivå, görs också tester innan resan, säger Elisabeth Engström.