Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev slog ner lärare

En idrottslärare blev i dag misshandlad av en elev på en högstadieskola i Härnösand. Läraren tappade medvetandet och fördes till sjukhus med skallskador.

Flera elever blev vittnen till när den 14-årige pojken slog ner läraren i korridoren utanför rektorsexpeditionen. Händelsen inträffade på lunchrasten, vid 11-tiden. Av någon anledning uppstod en dispyt mellan dem.

- Någonting var det som gjorde att en eleven blev förbaskad och klappade till läraren, säger Johan Frykland, biträdande skolchef.

Idrottsläraren fick ta emot minst två slag som fick honom att falla baklänges. Han slog huvudet i stengolvet och blev medvetslös. Ambulans tillkallades och läraren fördes till sjukhus med måttliga skallskador. Han fick stanna kvar på sjukhuset för observation.

Den 14-åriga pojken och andra som blivit vittnen till misshandeln förhördes på skolan av polisen. Pojkens vårdnadshavare kallades till platsen, liksom socialförvaltningen. En polisanmälan har gjorts, men eftersom eleven är under 15 år och därmed inte straffmyndig blir det förmodligen ett ärende för socialförvaltningen.SARA-LENA BRÄNNSTRÖM