Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev i Sollefteå utsatt för kidnappningsförsök på väg till skolan: "Uppmanar alla att vara observanta"

En kidnappningsdrama utspelade sig i Sollefteå kommun häromdagen.
Det var en skolelev som utsattes för denna obehagliga händelse på väg till skolan.
– Ärendet rubriceras som försök till olaga frihetsberövande, berättar Veronica Andersson, gruppchef för grova brott i Västernorrland.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Kontakta Allehanda.se via telefon: 0660-29 55 00, e-post: tips@allehanda.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Det här ärendet prioriteras hos polisen och kommer att överföras från avdelningen för grova brott i Sundsvall till Sollefteå.

– Förhör kommer att hållas med vederbörande och/eller folk runt omkring, det vill säga anhöriga, fortsätter Veronica Andersson.

För Plus-kunder: Rektorns brev efter misstänkta kidnappningsförsöket: "Lyssna och var uppmärksamma"

Polisen är annars förtegen om vad som egentligen har hänt. Men enligt uppgifter till Allehanda.se har en skolelev utsatts för ett kidnappningsförsök på väg till skolan.

– Det jag kan säga är att det har inträffat en incident och att vi från skolan direkt vidtog alla försiktighetsåtgärder som vi ska göra. Självklart anmälde vi även detta till polisen, berättar skolans rektor.

En polispatrull skickades direkt till skolan och de hade bland annat ett förhör med den berörda eleven.

Eleven skadades inte fysiskt, men var naturligtvis chockad efter händelsen.

– Det var eleven som själv sökte upp mig som rektor och berättade om händelsen.

Skolan agerade direkt. All personal informerades och eleverna fick inte lämna skolområdet under hela dagen om de inte hade följe av en vuxen person.

– Vi hade en grupp elever som tränade inför en julshow i lokaler utanför skolområdet och de fick gå dit med sina mentorer, berättar rektorn på skolan.

Alla uppmanades också att vara extra observanta om något misstänkt skulle förekomma.

Har ni varit med om det här tidigare?

– Nej, det har vi inte.

Efter skoldagens slut fick alla barn med sig ett brev med information, som skulle överlämnas till respektive vårdnadshavare.

– Vi uppmanar alla föräldrar att lyssna på barnen och vara observanta, säger skolans rektor.

Veronica Andersson uppger att det för dagen inte finns någon misstänkt för brottet.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Kontakta Allehanda.se via telefon: 0660-29 55 00, e-post: tips@allehanda.se eller använd Tipsa-tjänsten.