Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev hittade kycklingfot i dillköttet – Kostchefen: "Det är obehagligt"

En elev vid Kramforsskolan hittade en kycklingfot i dillköttet vid skollunchen i onsdags. Det obehagliga fyndet har nu skickats i väg för analys till köttproducenten.

Kramfors kommuns kostchef Karin Lidén fick ett samtal från skolans rektor om fyndet av kycklingfoten. Allehanda.se erfar att det hände på Kramforsskolan.

– Det var i Svenskt kravmärkt hönskött, jag kontaktade företaget som levererar köttet och de sa att detta inte ska kunna hända. Vi har stor respekt för att företaget hanterar livsmedel och djur på ett bra sätt, men nu måste vi få upprättelse från dem.

Köttet kommer från ett företag i Sydsverige. De köper upp värphöns som efter sex månader inte längre producerar lika mycket.

– Det är en fantastisk affärsidé, annars skulle köttet brännas eller bli minkfoder. Värphönsen både kokas och benas innan vi får köttet.

Köttet har tillretts på centralköket i Kramfors. Karin Lidén har mejlat till de olika köken i kommunen för att få en återkoppling om händelsen. Ett foto av kycklingfoten ska skickas till företaget för analys.

– Företaget trodde att det kunde vara ett höftben till en kyckling. Vi ska informera eleverna när vi vet.

Hur allvarligt är detta?

– Det är ju inte direkt fara för liv. Fötterna skickas till Kina där man äter dem. Men det är ju obehagligt.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Inte här i Kramfors, men det händer ju nu och då. En kollega i en annan kommun berättade att de hade hittat glasbitar i solrosfrön.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.