Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldupphöret kring Homs förlängs

Annons

Parterna i Syrien går med på att förlänga eldupphöret kring Homs i ytterligare tre dagar efter det att hjälparbetare i helgen utsattes för skottlossning, meddelar Valerie Amos, chef för FN:s humanitära verksamhet, enligt Reuters.

Eldupphöret är till för att kunna hålla en humanitär korridor öppen till staden.

Jag hoppas att den här förlängningen tillåter oss att evakuera ännu fler civila och leverera förnödenheter som det är stort behov av, sade Amos.

Hjälparbetare förbereder sig för att kunna fortsätta förflytta människor från staden Homs, uppger en källa vid Röda Halvmånen. I söndags räddade Röda Halvmånen 600 människor undan oroligheterna i Homs, och under dagen 300 till.

När de stridande parterna i Syrien för andra gången träffas för fredssamtal i Genève, ligger nyckelfrågorna på bordet. Men hoppet om större framsteg är litet. De första dagarna träffar fredsmäklaren Lakhdar Brahimi parterna var för sig. När, och om, dessa kommer att förhandla öga mot öga är oklart. Den här gången är det de mest "komplexa" och "känsliga" frågorna som Brahimi fokuserar på: att få ett slut på våldet och att inrätta en övergångsregering, framgår det av ett dokument.

Tidigare under dagen uppgav det oppositionsvänliga syriska människorättsobservatoriet (SOHR) att styrkor från den islamistiska oppositionen dödat minst 21 civila och 20 regimtrogna soldater i den syriska provinsen Hama.

Mer läsning

Annons