Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elavbrott tände Leksand

Annons

Seger.

Men den satt långt inne.

Nykomlingsmötet Örebro-Leksand slutade 1-2.

En viktig seger för oss, konstaterar segerskytten Jacob de la Rose.

Det ska sägas direkt; mötet mellan nykomlingarna Örebro och Leksand var ingen stor underhållning.

Ett Örebro som kom ut taggat till första hemmamatchen i högsta serien sedan 70-talet svalnade snabbt och det mest dramatiska som hände första perioden var ett elavbrott i Behrn arena som var endast tre minuter från att utrymmas.

Leksand gick till pausvila med en ganska omotiverad ledning efter att Kevin Kapstad gjort matchens enda mål så långt.

I andra perioden kvitterade Örebro till 1-1 genom Daniel Sondell i powerplay men hade ytterligare lägen i power play för ett ledningsmål - men effektiviteten och intensiteten i offensiven fanns inte.

Mitt mål var förstås jätteviktigt för matchen men vi saknar ändå en del i sista delen av offensiven, konstaterade Sondell redan i andra periodpausen.

Leksands segermål gjordes 1.54 in i tredje perioden av Jacob de la Rose men Örebro fick sedan chansen i ännu ett powerplay fem minuter in på tredje men förmådde inte utnyttja läget.

Utsålt i Örebro - 5 200 - men inte mycket annat glädja sig åt för örebroarna.

Nej, jag tycker att vi var lite blöta framför mål, analyserar Örebro-tränaren Patrik Ross som fick se sitt lag göra endast ett mål på 45 skott. Efter strömavbrottet i första perioden tycker jag att vi aldrig kommer riktigt tillbaka i matchen.

Betydligt mer nöjd var naturligtvis Leksands coach Andreas Appelgren.

Det var ingen snygg seger men ändå en seger, sammanfattade han och fick medhåll av segerskytten Jacob de la Rose. En viktig seger för laget och viktigt att ta en trepoängare så här tidigt i serien, sade de la Rose. Även om Örebro har många skott på oss så tycker jag att vi gör en riktigt bra match defensivt och styr dem till mer ofarliga lägen - och det som ändå kommer gör ju Oscar Ahlsenfelt i målet en suverän insats på.

\~

Mer läsning

Annons