Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomisvårigheter till debatt i fullmäktige

Svårigheterna för Kramfors kommuns nämnder och styrelser att klara uppställda budgetmål var åter uppe till diskussion i Kramfors kommunfullmäktige.

Fullmäktige biföll kommunstyrelsens förslag om att uppmana socialnämnden samt bku- och gv-nämnderna att vidta åtgärder för att nå balans i 2008 års budget.

- Vi tar till oss det här på största allvar och kommer att vidta ytterligare besparingar, sa socialnämndens ordförande Gunilla Nilsson (s).

- Vi kanske borde överväga att i projektform analysera nämndens verksamhet och se om man kan göra något på ett annat sätt, föreslog Thomas Lundberg (v).

I revisionsberättelsen för 2007 års förvaltning ger revisorerna ansvarsfrihet men riktar ännu en gång kritik mot främst socialnämnden. Monica Bruman (m) poängterade att det under 2000-talet endast är 2002 som budgeten gått ihop. Överskridandena för nämnder och styrelser för övriga år uppgår till totalt 92,1 miljoner kronor.

- Ja, kritiken från revisorerna är svidande och det understryker att vi alla måste hjälpas åt att ta krafttag för att rädda vår ekonomi, deklarerade Thomas Lundberg.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70