Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals lediga sommarjobb

Det är inte för sent att hitta ett sommarjobb.
Godisplockare, slussvärd, lagerarbetare, personlig assistent och servitris är bara några av de över 800 jobb som finns lediga på Arbetsförmedlingens platsbank.

Annons

Enligt Arbetsförmedlingen var det rekordmånga sommarjobb som låg ute på Platsbanken i juni i år. 7 100 jobb.

Det var en rekordmånad. Året innan fanns 5 800 sommarjobb att söka i juni och år 2014 drygt 4 000 jobb samma månad. Arbetsmarknaden är god nu, säger Andreas Mångs, analytiker på Arbetsförmedlingen.

I slutet av juni fick Charlie Aronsson, 19, sommarjobb som montör på ett industriföretag som tillverkar plastprodukter i Anderstorp.

Jag började söka sommarjobb och efter två dagar fick jag napp. På jobbet står jag vid en maskin där jag sätter i plast i mallar som sedan svetsas, säger han.

Charlie har några tips för den som inte fått ett sommarjobb i år.

Sök och ta kontakt med olika företag. Vill man ha ett jobb så får man det. När man är på jobbet så måste man även visa att man vill vara där, säger han.

Många olika jobb

Sommarjobben finns runt om i hela landet.

Just nu söker vi åtta personer som vill jobba som affärsbiträde och sälja hamburgare och glass på nöjesparken High Chaparral i Värnamo kommun, säger Jaana Fransson, verksamhetschef och delägare i bemanningsfirman Epab onepartnergroup.
Det är ett roligt jobb. Vi säger till dem som söker att de även får spela teater eftersom barn kan komma in och råna butiker på området.

Företaget söker även efter sommarpersonal inom industrin i Gislaved, Vaggeryd, Gnosjö och Värnamo.

Slussvärd på Göta kanal

Göta kanalbolag söker personal som kan jobba som slussvärdar på Göta kanal, från mitten av augusti till slutet av september.

Vi söker personer är serviceinriktade, som kan ta ansvar och följa säkerhetsrutiner. Vi kan komma att behöva minst fem personer. Som slussvärd manövrerar man slussar och broar och hjälper till på båtarna, berättar Maria Elken Person, ekonomi- och HR-chef.

Mer läsning

Annons