Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eivor Wikström hade nära till skratt – spred glädje till alla

Efter ett långt liv har Eivor Wikström i Sundsvall lugnt och stilla avlidit. Hon blev 92 år.

Eivor föddes 1928 i Kalix. Föräldrarna var Selma och Axel Nilsson. Mamma Selma födde elva barn och Eivor hade en tvillingsyster.

Efter avslutad skolgång började Eivor arbeta, bland annat i J & F Lidfeldts Herrekipering och Manufakturaffär. Att sy och sticka blev sedan ett av hennes intressen i livet.

Eivor träffade sin blivande man Folke som var från Kalix-Nyborg och de gifte sig 1950. Samma år föddes deras första dotter, Maud. Familjen flyttade till Västerås, där dottern Maria föddes 1958. Några år senare gick flyttlasset till Örnsköldsvik, där Folke fått jobb på Hägglund och Söner.

Eivor var hemmafru och skötte om familj, hus och sommartorp. Hon tyckte mycket om att vara ute i skogen och plocka bär och svamp.

När barnen blev större påbörjade hon vuxenstudier i svenska och matematik och gick även flera vävkurser. Hon arbetade senare på en fritidsgård som keramiklärare, en arbetsuppgift hon tyckte var mycket rolig och stimulerande. Ända långt upp i åren deltog hon dessutom flitigt i gymnastik.

De sista tolv åren bodde Eivor och Folke i Sundsvall, nära dottern Maria.

Eivor fick leva ett långt och frisk liv, förutom de sista åren då hon drabbades av demens. Hon sköttes i hemmet av hemtjänsten och maken Folke fram till hans bortgång i november 2020.

Den sista månaden vistades hon på ett äldreboende, där hon avled lugnt och stilla.

Mamma har varit humoristisk, har haft nära till skratt och spridit glädje till oss alla. Hon har alltid visat en stor omsorg och ett genuint intresse för sina döttrar, barnbarn och barnbarnsbarn.

Vi är så tacksamma för att vi har fått ha en så fin mamma.

Döttrarna Maud och Maria