Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egyptisk folkomröstning kräver liv

Annons

I dag är folkomröstningen om en ny grundlag i Egypten inne på sin andra dag. En liten kö av röstande bildades utanför vallokalen i centrum av staden al-Ismailiyya vid Suezkanalen. Den katolske prästen fader Bishoui har kommit dit för att rösta för grundlagsförslaget som tagits fram under militärens styre av landet.

Det är det första fria valet i Egypten, säger han och stöder den koptiske påvens uppmaning att egyptierna ska delta i valet och rösta.

I går dödades minst nio människor i samband med omröstningen, när anhängare till den avsatte president Muhammad Mursi drabbade samman med motståndare utanför huvudstaden Kairo.

Innan röstningen i går avslutades hade minst 140 människor gripits, misstänkta för att ha försökt störa valet.

Mursis numera terrorstämplade Muslimska brödraskapet har inför folkomröstningen, som avslutas i dag, uppmanat till bojkott.

Under eftermiddagen hade ännu inga uppgifter offentliggjorts om antalet röstande. Många antas ha bojkottat omröstningen, bland andra då de som stöder Mursi. Men stödet för militären är mycket stort och valet ses av de flesta som en mätning av förtroendet för militärrådet och dess ordförande Abd al-Fattah al-Sisi.

Mer läsning

Annons