Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egyptens brödraskap lovar protester

Annons

Egypten har terrorlistat Muslimska brödraskapet efter julaftonens bombdåd i Mansura, trots att en annan grupp tagit på sig skulden för dådet. Men brödraskapet lovar att fortsätta demonstrera mot regeringen.

Egyptiska myndigheter terrorlistade på onsdagen Muslimska brödraskapet, och anklagade på nytt brödraskapet för att ligga bakom julaftonens bombdåd i staden Mansura. Beslutet hade meddelats en dag tidigare, men blev först på juldagen officiellt.

"Regeringen har beslutat att förklara Muslimska brödraskapets rörelse en terroristorganisation", löd uttalandet från regeringen, som varnade att medlemmar som inte lämnar gruppen kan vänta sig repressalier.

Men trots regeringens anklagelser mot brödraskapet är det gruppen Ansar Bayt al-Magdis, baserad på Sinaihalvön, som på onsdagen tog på sig ansvaret för attacken i Mansura, där 16 personer dödades och cirka 140 skadades.

Brödraskapet, som fördömde det blodiga bombdådet, lovade under dagen att fortsätta protesterna mot den militärstödda regeringen trots varningarna från regeringssidan.

Demonstrationerna kommer att fortsätta, definitivt, sade Ibrahim Munir, en ledande medlem av brödraskapet som nu lever i exil i London.

Mer läsning

Annons