Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Egon Rönnbergs smultronställe var stugan i Lökom – fiske jakt och bärplockning var stora intressen

Egon Rönnberg, vår pappa har lämnat oss. Han blev 81 år och efterlämnar oss barn, Mikael och Jeanette, barnbarn, övrig släkt och många nära vänner.

Egon Rönnberg föddes 1936 i Nybäcken, Tåsjö, där föräldrarna Maja och Einar drev jordbruk. Egon var äldst i en syskonskara av fyra. Som 13-åring flyttade hela familjen till Lökom i Sollefteå kommun. Detta efter att Vattenfall bestämt sig för dämning av Bellvikssjön och föräldrarnas jordbruk löstes in. Denna dämning blev dock aldrig av. I Lökom fortsatte familjen sitt liv med jordbruk.

Tidigt träffade Egon sin blivande maka Vivi-Anne och 1961 var det dubbelbröllop tillsammans med Vivi-Annes syster Gerd och blivande maken Kurt Domeij. 2010 blev Egon änkeman då hustrun Vivi-Anne hastigt gick bort.

Egon började sin yrkesbana på tidningen Nordsverige i Sollefteå för att senare ta anställning vid Nya Norrland. 1971 flyttade tidningen sin verksamhet till Härnösand, och flera familjer som arbetade på tidningen flyttade med, så även Egons familj. Han blev tidningen trogen i 42 år fram till sin pension.

I slutet på 60-talet gjorde han FN-tjänst i mellanöstern, och fick strax före sin bortgång en medalj för sitt uppdrag inom FN.

Egon hade många intressen, bland annat tog han dykcertifikat, vilket kom väl till användning vid rensning av älven för att laxfiske med nät skulle kunna genomföras. Hela familjen intresserade sig för skidåkning och orientering och ett flertal O-ringen genomfördes av honom.

Smultronstället var Lökom där han i slutet på 60-talet byggde en sommarstuga. Somrarna och helgerna tillbringades i stugan där fiske, jakt och bärplockning var det stora intresset. Ett intresse som både hans barn och barnbarn delar.

Egon var en omtyckt person och hade många vänner. Han var väldigt mån om allt och alla och ställde alltid upp om någon behövde hjälp. Han ville alla väl och visade det med ett stort hjärta.

Egon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Mikael och Jeanette