Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyser nyförvärv efter åttonde raka

Målkalas och åttonde raka matchen utan förlust. Trots det vill Robert Bergström att Anundsjö förstärker laget med ett par spelare.
– Jag vill att vi värvar spelare så att vi blir slagkraftiga. Det är ett måste, säger Anundsjös huvudtränare.

Anundsjö-tåget tuffar på i full fart i herrtvåan. Under söndagen förlängdes den imponerade sviten till åtta matcher utan förlust när Morön besegrades med 2-5. Det blev en relativt bekväm seger till slut trots att Anundsjö hade det tunt på avbytarbänken. Endast en spelare från A-lagstruppen satt på bänken, resten av spelarna hade aldrig spelat division 2-fotboll förut.

– Ett önskemål är att få in ett par spelare som kan förstärka den här tunna truppen. Vi behöver förstärka på två positioner, men inga jag vill nämna i dag. Vi vet vad vi behöver och jag hoppas att vi kan hitta de spelarna. Jag och Bruno Nilsson har en bra dialog om vad som behövs, berättar Robert Bergström.

Målsättningen inför matchen mot Morön var att spela en passningsorienterad fotboll med mycket bollinnehav. Något som lyckades tack vare en jämn plan och ett taktiskt drag från Anundsjös tränarledning.

– Vi ville spela fotboll och hade fem mittfältare för att kunna kontrollera mittfältet och bollinnehavet. Jag tycker att det fungerade bra, säger Bergström.

Efter segern under söndagen står Anundsjö nu på 22 gjorda mål framåt. Det är ett facit som är bäst i serien tillsammans med serieledarna, Ånge. Just anfallsspelet var något som fungerade mot Morön.

– Vi har ett bra anfallsspel i dag och gör man fem mål på bortaplan mot Morön, som är ett bra lag, får man vara nöjd. Samtidigt är jag inte jättenöjd att vi släpper in två mål.

Anfallstrion, Joel Åman, Martin Åberg och Tobias Stenberg, gjorde fyra av Anundsjös fem mål. Att rätt spelare hittar nätet tror Robert Bergström är viktigt.

– Det är alltid viktigt att de som ska göra målen får göra dem. Vi har en bra spridning på målskyttet och det tycker jag är en styrka.

Vad är det i ert spel som funkar för tillfället?

Egentligen ska det inte gå att ha åtta raka med så få spelare som vi har men spelarna har gjort ett starkt jobb och sedan har vi en stark centrallinje. Vårt grundspel är även en trygghet, säger Anundsjös huvudtränare.

Juni kommer att bli en viktig månad för Anundsjö om de ville hänga på i toppen av Division 2 Norrland. På fredag väntar Sandviken och efter det ställs Anundsjö mot Piteå, som hittills inte förlorat en match.

– Vi har två mycket viktiga matcher som väntar nu och vi är fast inställda på att förlänga sviten till nio matcher nu på fredag mot Sandviken, avslutar Robert Bergström bestämt.