Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad skatepark klar – häng med de första åkarna

I flera år har det funnits planer på en skatepark i Örnsköldsvik. Nu är den klar till slut – och verkar redan vara en succé.

TV: Häng med när de testar nya skateparken

Som vi berättat tidigare har kommunen satsat 3,6 miljoner kronor för att förverkliga planerna på en skatepark i Lungviksparken, där det går att åka både skateboard, bmx-cykel, inlines och kickbike.

Härom dagen var arbetet klart och på fredagsförmiddagen skedde en slutbesiktning. Officiell invigning blir på torsdag i nästa vecka men redan nu är det okej att börja använda skateparken.

Och det har många redan gjort.

De senaste kvällarna har det varit fullt med ungdomar i alla åldrar här.

När vi gör ett besök på fredagseftermiddagen droppar allt fler nyfikna in med sina cyklar och brädor i takt med att skolorna slutar.

– Man har verkligen längtat efter parken istället för att bara rulla runt på stan och inte ha någonstans att vara, säger Gabriel Liljedahl, 17 år, från Husum som kommit hit med sin bmx.

– Ja det är bra att man har nåt att göra på fritiden så man inte bara sitter hemma och spelar, säger kompisen Tim Will, 17 år, från Sörliden.

De tycker att kommunens miljonsatsning på en skatepark är helt rätt.

– Alla kan inte gilla hockey och fotboll så andra måste också få något att göra, säger Tim Will.

Läs även: Skateparken börjar ta form

Kommunens projektledare, idrottsstrategen Johan Strömqvist, är också nöjd.

– Det känns jättebra att vi har fått till en sån här spontanidrottsyta, som jag kallar det. Nu slipper ungdomarna husera på till exempel parkeringar och i parkeringshus, säger han.

Kommunen har haft en nära dialog med Ö-viks actionsportförening för att utforma anläggningen på bästa sätt.

– De är jättenöjda och då är jag också nöjd, säger Johan Strömqvist.

Han tycker att skateparken blir ett lyft för hela Lungviksparken och centrala stan.

Än så länge är det inte så fint runt i kring betongytorna i skateparken – men det ska det bli. Gräs har redan såtts.

– Jag hoppas de som besöker skateparken kan visa hänsyn till de nysådda ytorna. Vi har inte hunnit göra några avspärrningarna ännu, säger Johan Strömqvist.