Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad seger för HV71

Annons

Efter mardrömsinledningen på säsongen tog HV71 lagets första trepoängare mot Modo.

5-3 slutade matchen för ett HV som kan pusta ut en aning.

Men vi ska inte dra för stora växlar på det här, det var bara en match, sade forwarden Marcus Nilson.

Efter den sämsta säsongsinledningen på 15 år och sex raka matcher utan någon trepoängare tog HV71 en efterlängtad seger hemma mot Modo på tisdagen.

Jäkligt skönt att vinna, det betyder en hel del, sade HV71:s rutinerade forward Marcus Nilson.

Och det var just Nilson som var stor förgrundsfigur i HV:s 5-3-seger mot Modo. HV71 fick en bra start på matchen som var fem minuter gammal när Aaron Gagnon styrde in 1-0 till hemmalaget. Och bara några minuter senare ökade Jason Krog på HV-ledningen.

När Marcus Nilson satt utvisad för HV71 passade Modo på att reducera genom Dave Spina. Men Marcus Nilson skulle få chans till snabb revansch - i nästa boxplay-spel för HV71 satte han, efter att ha rundat Modos målvakt Linus Ullmark, snyggt 3-1.

Det är små marginaler, ibland går puckarna in, ibland går de i stolpen. I dag gick den in, sade Marcus Nilson.

HV71 hade inför matchen mot Modo förlorat tre matcher i rad. En bit in på den andra perioden, och 4-1 på resultattavlan, såg det ut som om den dystra sviten var på väg att brytas. Men då vaknade Modo. Per-Åge Skröder och Gustav Possler reducerade HV:s ledning och inför den tredje perioden skilde bara ett mål mellan lagen.

Jag trodde på att vi kunde vända i tredje perioden, vi låg bara under med ett mål och skapade flera lägen, sade Modos tränare Anders Forsberg.

Men någon kvitteringspuck kom aldrig. HV71 höll undan och Patrik Carlsson spikade segern med ett mål i tom kasse.

Jag tycker att vi vann välförtjänt. Vi kom ut riktigt bra i början av matchen, men vi hade svårt att hålla uppe det spelet i 60 minuter. Trots starten vi fått på säsongen har vi hållit huvudet högt och krigat vidare. Jäkligt skönt att vinna i dag, sade Marcus Nilson.

För Modo innebär förlusten att laget nu är inne i en riktigt tung period. Nederlaget mot HV71 var lagets femte raka förlust.

Vi stod för en godkänd insats, men den var inte tillräckligt bra för att vi skulle vinna, sade en besviken, men samlad, Anders Forsberg.

Mer läsning

Annons