Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad HV 71-seger

Annons

Mötena mellan Färjestad och HV 71 har flera gånger inneburit propagandahockey.

Inte i år, inte den här gången.

HV 71 var minst dåligt i källarmötet mot Färjestad och vann med 5-3.

Det gick att hitta många anledningar till att både Färjestad och HV 71 ligger så långt ner i tabellen, men en sak som HV 71 gjorde betydligt bättre än Färjestad var att gå rakt på mål.

I två perioder höll Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel nere siffrorna och trots det ledde gästerna med tre mål.

Färjestad var svagt.

Andreas Jämtin inledde målskyttet i den första perioden när han hittade luckan i numerärt överläge och bara 30 sekunder senare vevade Kyle Beach in en returpuck.

Det är 30 sekunder som blir väldigt avgörande, suckade Leif Carlsson, tränare i Färjestad.

HV 71 tackade och tog emot.

Vi får ett par lägen som vi förvaltar när Färjestad går bort sig, sade Roger Forsberg i HV 71.

Kyle Beach drog på sig ett matchstraff efter att ha skickat in Tomas Hyka i sargen med full kraft. Färjestad fick därmed en bra chans att jobba sig tillbaka in i matchen, men i stället var det HV, som i numerärt underläge, kontrade in 3-0. Anton Bengtsson avlossade ett skott från dålig vinkel som Pettersson-Wentzel inte orkade hålla och Strandberg petade in pucken i öppet mål.

Färjestad kom tillbaka i den sista perioden och de två sista minuterna skiljde det bara ett mål mellan lagen. Färjestad tog målvakten för att spela sex mot fyra, men då avgjorde Elias Fälth med ett skott från egen zon som gled in i tom kasse.

Ett pressat HV 71 tog tre viktiga poäng.

En otroligt skön seger, speciellt att vi kan kriga hela vägen. Sen ser man hur mycket det kan göra med några mål i ryggen - det ger stadga, sade Forsberg.

Tabelljumbon fortsätter att förstärka laget. Sent på onsdagskvällen blev Chris Campoli klar - ytterligare ett meriterande namn.

Färjestad går också trögt i serien och det är mycket som inte stämmer för laget. Många ställer sig frågan om storlaget även de ska börja värva för att ta sig ur den prekära situationen.

Först och främst har vi flera spelare på skadelistan som kan göra vårt lag komplett, svarade Carlsson.

Mer läsning

Annons