Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad allsång i Domkyrkan

Efterlängtad allsång har startat.

Pandemin har som bekant lamslagit mycket av mötesverksamhet och andra aktiviteter inom Svenska kyrkan liksom mycket annat i samhället. Fysiska möten har i stort sett varit omöjliga. Det mesta har man tvingats klara av med hjälp av smarta telefoner och datorer. I takt med att en allt större del av befolkningen vaccinerats börjar dock de stränga restriktionerna lättas en aning.

Ett glädjande budskap till alla som gillar sång och musik kom häromdagen. Domkyrkoförsamlingen i Härnösand har nämligen startat årets upplaga av de omtyckta allsångsträffarna. Premiär för säsongen var det i onsdags. Arrangemanget blev mycket lyckat trots att vädret medförde att men var tvungna att flytta in i Domkyrkan.

I allsångshäftet hittade vi snabbt både psalmer och sånger och stämningen blev snabbt hög. Emma Ekebjörk ledde oss på ett förträffligt sätt genom bitar av det för dagen för vår del nya allsångshäftet.

Nytt för i år var att publiken fick njuta av solosång som Susanne Engström svarade för. Vilken stämma den damen har. Vi hoppas på fortsättning.

Ny ledare för allsången är diakonen Kristina Sohlberg. Hon lotsade oss igenom programmet och höjde den goda stämningen ytterligare genom att läsa ett par dikter.

I Domkyrkan höll vi avstånden genom att varannan bänkrad var avstängd. Alla som mött upp fick dessbättre plats. Restriktionerna påstås nu ha lättats så att man nu fick vara max femtio personer i kyrkan.

Allsången fortsätter med nya träffar under sommaren och tidig höst. Missa inte detta.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel