Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter turbulensen på Norrlands trä startar de eget

Turbulensen hos företaget Norrlands trä i Älandsbro har resulterat i ett nystartat företag. Om några månader får Härnösand ytterligare en bygghandel.
– Det finns utrymme för oss, säger Johan Hedberg en av fyra delägare i Härnösands bygghandel AB.

De övriga är Jerry Hoffman och Stefan Hollsten som tillsammans med Jerry Hoffman har totalt 60 anställningsår hos Norrlands trä. För ett halvår sedan skakades de av en ägarstrid där vd Jan Frycklund tvingades lämna företaget.

Avhoppet som vd i höstas väckte starka känslor personalen. Fackklubbens omkring 40 medlemmar strejkade för att visa sitt missnöje över det.

– Vi hade diskuterat att starta eget innan det hände, men man kan säga att vi nu fick eld i baken, säger Stefan Hollsten.

I Härnösand finns redan fem byggandelsföretag, men det oroar inte dem.

– Se på Kramfors där det finns fyra till fem företag i branschen och ytterligare en är på väg in. Vi kommer att fortsätta och jobba med professionella företag, men självklart också mot privata kunder där vi bland annat erbjuder färdiga koncept från ritning till hemtransport, säger Jerry Hoffman.

När vi träffar dem är de i full färd med att studera ritningar för hur verksamheten ska se ut. Det är inte helt var de ska förlägga verksamheten. Diskussioner pågår också med en rikstäckande bygghandelkedja.

– Vi tittar på några alternativ, det ska bli klart inom en snar framtid. Målsättningen är att vi ska kunna öppna om några månader, säger Johan Hedberg.

Jerry Hoffman ser en stor utvecklingspotential i Härnösand.

– Det händer mycket och där vi vill vi vara med. Vi tror på Härnösand som en marknad för framtida bostadsbyggande. Dessutom spår hela branschen en kraftig tillväxt de kommande åren, säger han.

Verksamheten kommer att bedrivas i aktiebolagsform med fyra delägare. Den fjärde är Jan-Erik Skogström som äger och driver Härnösands Schakt & trädgårdsanläggningar.

Läs mer: Ny vd på Norrlands trä

Läs mer: Därför avgör han

Läs mer: Därför blev det vild strejk