Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter tre lyckade arrangemang – nu kan Mello vara på väg till Ö-vik igen

2007, 2010 och 2014.
2017 kan det vara dags igen för Melodifestivalen i Örnsköldsvik.
– Det skulle passa bra, säger Lasse Söderlind, evenemangssamordnare på Örnsköldsviks kommun.

Med ny arena tog sig Örnsköldsvik an den tredje av fyra deltävlingar i Melodifestivalen 2007.

Och knappt hade vinnarna Sebastian och Måns Zelmerlöw lämnat efterfesten på Statt, förrän Sveriges schlagersheriff Christer Björkman berättade i ÖA om vilket förträffligt arrangemang han hade fått vara med på.

Läs också: Ö-vik tar sats för ny festival

Björkman hade visserligen aldrig tvekat om arrangören, men att han skulle vara så uppåt hade nog ingen räknat med. Björkman lovade till och med att Mello snart skulle komma tillbaka till Örnsköldsvik.

Av samma åsikt som Björkman var för övrigt programledaren Christian Luuk.

Tre år senare dånade musiktävlingen in i Örnsköldsvik igen.

Och 2014 var det dags på nytt; det var senaste gången som det arrangerades en deltävling i Fjällräven Center.

Läs också: Örnsköldsvik kan få Eurovision

Efter urladdningen 2014 – när gruppen Alcazar och artisten Anton Ewald sjöng sig till final – var det förstås inget konstigt att Fjällräven Center inte blev skådeplats 2015 – och inte 2016 heller.

Men nu kan det vara dags igen för Örnsköldsvik.

– Allt beror på hur intresserade vi känner oss, säger Lasse Söderlind.

Menar du det?

– Kanske inte riktigt, men vi har ett bra rykte efter alla lyckade arrangemang. Vi låg lågt förra året och i år, men det kan vara hög tid att synas i de här sammanhangen igen.

Läs också: "Vi vet att Ö-vik alltid sköter sig"

Hur ansöker man? Och hos vem?

– Det är Live nation man kontaktar; så går de vidare till Sveriges television. Man ansöker inte genom att fylla i en blankett. Det handlar mer om att ta kontakt per telefon och säga att man är intresserad, säger Lasse Söderlind.

Och det ska ni göra?

– Inte alls otänkbart. Vi ligger helt klart bra till. Eftersom de alltid vill att det ska vara en Norrlandskommun med i tävlingen så kan det vara Örnsköldsviks tur igen.

Hinner ni få en deltävling redan nästa år?

– Om vi bestämmer oss för att ta kontakt i det ärendet så är det fullt möjligt. Jag har på känn att det skulle passa oss bättre att arrangera Melodifestivalen nästa år, än 2018, då vi bland annat har O-ringen hos oss.

Varför är det bra för kommunen om Mello kommer?

– I rena kronor och ören är det en utgift, men ser man till alla mervärden så är det tveklöst en inkomst, säger Söderlind.