Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter specialträningen – då vann Modo: "Viktigt att lära sig vinna"

Inför matchen mot Karlskrona ägnade Modo hela sin träning åt att slipa till sitt powerplay. Något som gav effekt direkt. På tre chanser gjorde Ö-vikslaget två mål och vann bottenmötet med 1–2.

Modo valde att vila ett par nyckelspelare inför den tabellmässigt betydelselösa matchen mot Karlskrona, som likt Ö-vikslaget redan vara klar för att få kvala sig kvar i SHL. Men tränaren Andreas Johansson tvingades även lämna ytterligare ett par spelare och fick till slut bara med sig 15 stycken till matchen som blev fyra timmar försenad efter att Modos flygresa strulat och extraplanet inte rymt fler.

Men när väl matchen var igång fick publiken se en öppen och tempostark inledning där ingen av lagen höll igen utan satte full fart framåt.

När Modo sedan fick en chans i powerplay efter nio minuters spel kom också första målet. En spelform man inte imponerat i under säsongen men som laget ägnat hela senaste träningen åt att slipa till – vilket gav resultat.

Efter ett skott av Victor Olofsson gled backen Oscar Hedman ner från blålinjen och stänkte upp returen i nättaket bakom Johan Holmqvist som innebar 1-0 för gästerna. Vilket var hans tredje mål och femte poäng under de senaste fem matcherna. Värt att notera är att han dessförinnan inte hade gjort mål på ett och halvt år.

Modo skulle också utöka ledningen i andra perioden. Detta efter att Emil Pettersson serverat Gustav Possler på bortre stolpen som styrde in gästernas andra mål i numerärt överläge på tre chanser och 0-2 på tavlan.

– Det vet jag inte när det hände sist så det är bra inför vad som komma ska. Vi har knappt kommit in i zon innan så det var ett fall framåt, säger målskytten till C More.

Karlskrona lyfte däremot sitt spel rejält i mittperioden och kontrollerade det mest ute på banan. Man fick också in snabb replik och ett viktigt reduceringsmål genom Joachim Rhodin. Det fanns även bud på en kvittering men målvakten Adam Reideborn höll tätt inför tredje perioden.

Hemmalaget jagade desperat en kvittering även i tredje perioden och tog tillslut ut målvakten med över två minuter kvar av matchen. Karlskrona tryckte då i ytterligare en växel och skapade en massiv press, men Modo spelade uppoffrande försvarsspel och lyckades håll undan. En viktig seger förklarar Johansson.

– Jag är glad. Vi pratade om att vinna de här matcherna inför sista perioden. Killarna krigade på bra och spelade grymt i boxplay, men just att lära sig vinna de här matcherna kommer bli viktigt för oss framöver. Så det tar vi med oss, säger han efter matchen.