Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter sex år i klubben – nu får trotjänaren lämna: "Man är besviken"

Anders Johnson har varit med sedan starten av Örnsköldsvik Hockey och gjort sex säsonger i a-laget. Nu står det klart att han inte får vara kvar och att man bryter kontraktet. "Man är chockad och besviken", säger Anders Johnson.

I april skrev vi om att Örnsköldsvik Hockeys trotjänare Anders Johnson blir kvar i klubben ett år till. Nu står det klart att målvakten får lämna, innan säsongen startat.

– ÖHF hörde av sig ganska tidigt efter förra säsongen och sa att de ville ha kvar mig kommande säsong, det var ju bara glada nyheter och kul att höra, säger Anders Johnson.

– Det tog inte lång tid för mig att skriva på. Sommarträningen kom och jag körde på hårt, det var skitkul. Vi hade riktigt bra upplägg i träningen.

LÄS OCKSÅ: Dubbla träningspass och matcher med ÖHF – så förbereder sig Skröder för sitt beslut

I mitten av maj skrev klubben på ett try out-kontrakt med den förre Modomålvakten Emil Hedman.

– Vi klev på isen och körde på några veckor innan överraskningen kom. Då ville de inte ha kvar mig som spelare i klubben, säger Johnson.

– Man är chockad och besviken, det är klart det inte är roligt. Man blir ledsen och vill inte lämna en klubb på det viset. Nu står man här och funderar över vad man ska göra. Det är svårt att hitta en ny klubb när de flesta lagen har gjort klart med spelare.

LÄS OCKSÅ: Veteranerna i Ö-vik Hockey: "Allt har steppats upp ordentligt"

Örnsköldsvik Hockeys sportansvarige Patrick Edlund kommenterar och bekräftar också att man skrivit ett kontrakt med Emil Hedman som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Det är alltid ett tufft beslut att ta när någon tvingas lämna en trupp. Anders har varit med sedan starten av ÖHF och gjort mycket för klubben. Nu hade vi en konkurrenssituation där tre målvakter skulle bli två och vi känner att Johan och Emil är de två bästa målvakterna, säger Patrick Edlund.

Hockeyettan startar den 17 september när ÖHF möter Östersund i Fjällräven Center.