Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter mardrömsköpet – nu startas insamling för att hjälpa Martina och hennes djur: "Jag blir rörd"

Martina Gustafsson i Dynäsfors har fått ett enormt stöd efter att hon berättade om sitt hus, som var fullt av hussvamp. "Det finns otroligt fina människor", säger hon och tittar på kamraten Veronica Tällberg, som nu har startat en insamling.

Kommentarerna har gått varma på sociala medier efter att allehanda.se berättade om Martina Gustafssons utsatta situation. Hennes husköp i lilla Dynäsfors i Docksta blev en mardröm och sedan en tid tillbaka går det inte längre att bo i huset.

Läs även: Martina i Örnsköldsvik köpte hus fullt av hussvamp: "Kände mig besviken och utlämnad"

Många har också hävdat att det handlar om dolda fel och att en jurist borde kopplas in – något Martina Gustafsson än så länge inte har bestämt om hon ska göra eller inte.

– Skulle jag inte vinna en sådan tvist skulle jag riskera att förlora ännu mer pengar. På sätt och vis kan det räcka med de 420 000 kronor jag köpte huset för och mina sparpengar – 100 000 kronor – som jag använde till nytt tak och en del annat, säger hon.

Martina Gustafsson berättar att hon är ledsen för att hon inte har fått stöd, hjälp eller förståelse från någon av dem som har varit inblandade i försäljningen av huset.

– Det är ju uppenbart att jag har blivit lurad, vilket jag nu också har fått bekräftat av en granne till säljarna.

I dag är hon dock enormt glad för allt stöd hon har fått av privatpersoner – och att vännen Veronica Tällberg nu har startat en insamling – främst för att hon ska ha råd att kunna ha alla djuren inhyrda på andra ställen.

Först tackade hon dock nej till hjälpen med motiveringen att "det finns dem som behöver hjälpen bättre".

– Men nu har hon sagt ja, säger kamraten Veronica Tällberg, som via sociala medier startat en insamling, som går ut på att man via sin mobiltelefon kan swisha pengar direkt in på Martina Gustafssons konto.

På sin Facebooksida skriver Veronica Tällberg bland annat: "Det jag tänker skriva nu gör väldigt ont i mig. Ett ont sätt att inte min underbara vän Martina Gustafsson får den hjälp hon behöver till sig själv och djuren. Ingen vill ta på sig ansvaret angående hennes hus. Ingen i samhället bryr sig vart hon tar vägen. Hon bor just nu hos en kompis då hennes nuvarande hus är obebott. Bara hon betalar in dessa lån och amorteringar så är dom nöjda. Blir så ledsen inom mig att se och höra att hon mår så dåligt. Hon är en vän som... man inte lätt hittar".

– Jag blir rörd över vilka fina människor det finns. Det har kommit in allt mellan 20 kronor och 800 kronor, säger Martina Gustafsson om stöttningen.

– Det är helt otroligt och det är även dem som har hört av sig och sagt att dem kan hjälpa till med annat på huset. Jag är otroligt tacksam, även om jag är van att försöka att klara mig själv.

Martina Gustafsson berättar sedan att hon även har fått mycket stöd om hur hon ska kunna gå vidare och att även hon själv har fått ge andra stöd, typ vad man bör tänka på innan ett husköp.

– Jag tycker själv att jag gjorde allt rätt, men med facit i hand skulle jag naturligtvis aldrig ha köpt huset.

Veronica Tällberg tycker att Martina ska fortsätta kämpa och hoppas att stödet ska bli så stort som möjligt.

– På ett dygn kom det 2 000 kronor. Martina och hennes djur har hamnat i en besvärlig situation. Jag hoppas att fler fortsätter stötta, säger hon.

Läs även: Här klarar sig grisen från julbordet – möt Martina som själv tar hand om 48 djur

Läs även: Grattis Dockstabor – bussarna ska fortsätta rulla efter E4 även 2017

Fakta: Dolda fel

För att något ska räknas som ett dolt fel måste de här fyra kriterierna uppfyllas:

► Felet måste ha funnits vid köptillfället.

► Felet ska inte ha varit upptäckbart.

► Felet ska inte ha varit förväntat.

► Bostadens egenskaper avviker från uppgifter som säljaren har lämnat.

Källa: Konsumentverket