Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter lärarmisshandeln: "Fler elever behöver särskilt stöd"

Nu måste fler elever få särskilt stöd. Det kräver lärarnas riksförbund i Härnösand efter den händelse dä en lärare blev misshandlad av en elev.

.- Det som hände anser vi vara en direkt följd av skolans minskade personalresurser. I skolans verksamhet finns ett ökande antal elever som är i behov av särskilt stöd för att de ska kunna genomföra sin skolgång. Det handlar om frustrerade, oroliga, osäkra och otrygga elever som hävdar sig genom att agera tuffa och ointresserade.

- Eftersom det inte finns resurser att möta dessa elevers behov är det inte förvånande att våld blir ett inslag i vår skolvardag, menar Ammie Ander Hamberg, kommunombud för Lärarnas riksförbund.

Det kom inte som någon överraskning för lärarna.

- Det som hände var inte oväntat utan det är kulmen på något som under lång tid föregåtts av ett antal incidenter som har rapporterats till skolledningen. Tyvärr har inga åtgärder ännu vidtagits i form av stödpersonal.

/Allehanda.se