Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kritikstormen – Byquist ställde upp till omval

Trots den hårda kritiken ställde Maud Byquist (S) upp för omval till posten som Skolnämndens ordförande.
Hon förlorade dock mot Ann-Christine Myrgren (S).

Ann-Christine Myrgren (S) blir Socialdemokraternas kandidat till posten som ny ordförande för Skolnämnden i Härnösand. Det stod klart efter Arbetarekommunens möte på måndagskvällen.

Myrgren, som är avgående ordförande för Socialnämnden, valdes efter sluten och jämn omröstning där valet stod mellan henne och sittande ordförande, Maud Byquist (S).

Byquist ställde upp för omval trots den hårda kritik hon utsatts för den senaste tiden.

I en rapport från Previa som kartlagt skolförvaltningen uppgavs att hon som nämndordförande lagt sig i tjänstemännens arbete och skapat dålig arbetsmiljö.

Det ledde till hårda utspel både från det egna partiet och från oppositionen. Bland annat uttalade kommunalrådet Fred Nilsson (S) att han saknar förtroende för Byquist.

Samtidigt framförde flera medlemmar vid Arbetarekommunens möte kritik mot att företrädare för partiet kritiserat Maud Byquist i medier.

Vem som blir Skolnämndens nya ordförande beslutas av kommunfullmäktige den 15 december.