Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter ett halvårs väntan – äntligen får Kurredoren en ny hiss

Äntligen är en ny hiss på gång till Kurredoren i Kramfors. Den första maj ska hissen vara klar att tas i bruk om allt går som det är tänkt.

I höstas stod det klart att den gamla hissen som en lång period krånglat inte längre gick att reparera. En upphandling startade för att kunna installera en ny, men processen har dragit ut på tiden.

Det blir till slut ett halvår utan hiss i Kurredoren, vilket är betydligt längre tid än vad som var väntat. Detta har inneburit problem för bland annat personer som ska ta sig igenom gångbron med rullator eller barnvagn. Kommunen har flera gånger försökt att minska leveranstiden, men inte lyckats kapa den med mer än en månad. Förklaringen är att det tagit lång tid att tillverka hissen.

– Vi har stor förståelse för att det varit besvärligt för många under en lång tid, exempelvis småbarnsföräldrar och rörelsehindrade, säger Kenneth Näsman, enhetschef för gata/park på Samhällsavdelningen vid Kramfors kommun, på kommunens hemsida.

Kurredoren är en viktig länk för gående som korsar järnvägen och binder ihop Kramfors östra och västra sidor.

I början på april kommer den trasiga hissen att rivas ut och sedan tar det tre veckor att montera den nya.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.