Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter en tuff vinter är Modo redo för slutspel: "Vi går in med positiva vibbar"

Seriens yngsta lag, en jobbig höst och en skadad lagkapten.
Modo Hockeys damer har haft en säsong som inte varit någon dans på rosor, men nu är man redo för slutspel.
– Vi går in med positiva vibbar, säger tränaren Mikael Nilsson.

– Vi kände redan i höstas att vi var med i matcherna, men när vi ändå förlorade satte det sig i huvudet

– Vid jul visste vi att vi skulle blir sjua eller åtta och då gjorde vi en nystart och vi fick tjejerna att tro på det här. Vi gjorde om i laget, vi satsade på en power play-uppställning, några fick nya roller och bland annat fick Erika Grahm gå center och det föll väldigt väl ut.

– Men framför allt handlade det om att få laget att tro på det de gör, det de jobbar för och det märktes direkt efter jul då vi tog tre raka segrar och bland annat vann i Linköping. Vi försökte spela lite rakare och enklare och det föll väl ut.

Men så kom dråpslaget – lagkaptenen Erika Grahm bröt benet i slutet på januari och hockeysäsongen var över för hennes del.

– Det var tungt, men Isabell Palm gick in och tog centerrollen och gjorde det bra, samtidigt som hela laget växte. Vi fick in en känsla i gruppen som var ungefär som så att "va fan, vi kan ju", säger Mikael Nilsson.

Under hösten hade också nyckelspelaren Erika Grahm skadeproblem, Modo hade massor av sjukdomar och enligt Nilsson fick man ingen riktigt rytm.

– Men när vi till slut kände att vi kan vinna matcher blev allt lite enklare.

LÄS MER: Måltorkan fortsätter för Modo

Modo har en snittålder på 19 år och enligt Mikael Nilsson blev det här en ny sits för många av spelarna.

– Många spelare från juniorlaget var vana att vinna allt och det blev en omställning. Men vi hade många spelare med i junior-VM-laget som tog brons och det betydde mycket för självförtroendet.

Nu möter Modo AIK i kvartsfinalen, ett AIK som är väldigt svårspelat.

– AIK är nog det lag som är bäst organiserat av alla lag i serien. De har en bra målvakt och den bästa stommen när det gäller backar och centrar, säger Nilsson och fortsätter:

– Det är svårt att slå dem och ska vi slå dem måste vi ta extra blåmärken. Men det är ingen omöjlig uppgift.

Fotnot: Modo börjar hemma mot AIK på onsdag. Returmötet spelas i Stockholm på lördag och en eventuellt tredje och avgörande match spelas också med AIK som hemmalag på söndag.