Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter döds- och våldtäktshoten – nu flyttas den drabbade familjen från asylboendet i Nora

Den kvinna med familj som döds- och våldtäktshotades på ett asylboende i Nora, Kramfors, flyttas från boendet.
– Migrationsverket valde att flytta kvinnan med familj till ett annat boende, säger Annie Hörnblad presskommunikatör på Migrationsverket.

Det var under onsdagen den 25 november som kvinnan och hennes son blev hotade av flera män. Enligt polisen hotades kvinnan med våldtäkt och sonen hotades till livet.

Personal på boendet slog larm till polisen.

– Vi tillkallade polis, sen tog de över för att göra sitt jobb, säger Mattias Hellström, regionchef för Jokarjo som driver boendet.

Ytterligare åtgärder är upp till Migrationsverket att fatta, vilket de har gjort. Kvinnan flyttas från boendet efter hoten.

– Migrationsverket ser naturligtvis allvarligt på det som har hänt. Hon var nöjd med flytten, säger Annie Hörnblad på Migrationsverket.

Mer detaljer om händelsen kan varken Migrationsverket eller Mattias Hellström från Jokarjo ge i nuläget.

– Det är fritt att rapportera, men ni har gått på polisens version av händelsen. Jag har inga kommentarer om det just nu, säger Mattias Hellström om Allehandas tidigare rapportering.

Händelsen har anmälts som olaga hot och utreds av polisen.