Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter chipsbranden på Lidl i Härnösand – nu söker butiken kvinnan som larmade: "Vill tacka henne"

På lördagen fattade ett 100-tal chipspåsar eld på Lidl i Härnösand.
Men branden kunde snabbt släckas tack vare en kvinna som varnade personalen.
– Hon kom springande och sa att det brann i chipshyllan, säger Markus Wallin på Lidl.

Vid lunchtid på lördagen bröt branden ut i butiken. Enligt butikschef Markus Wallin är dagen före nyårsafton en stor dag försäljningsmässigt och vid tillfället var det många kunder i butiken. Själv så satt han i kassan då en kvinna kom springande och sa att det brann i chipshyllan.

– Första tanken var om någon skojade eller om det var på riktigt. Sedan visste man inte om det bara brann i chipshyllan eller om det var någon som hade varit in i butiken och tänt på, säger Markus Wallin.

Läs mer: Brand i chipshyllan på Lidl i Härnösand: "Fettet gör att det brinner bra mycket"

Butiken fick utrymmas och elden i chipshyllan kunde snabbt släckas utan att någon skadades – tack vare kvinnan som larmade personalen.

– Hade hon inte gjort det och om det hade gått längre tid hade det kunnat brinna mycket mer än det gjorde. Det brinner ju mycket när det tar eld i chips sådär, säger Markus Wallin.

Nu vill butiksägaren komma i kontakt med kvinnan som larmade personalen.

– Fokus just då låg på att det brann, att få ut alla och släcka branden. Kvinnan måste ha försvunnit i vimlet, men nu vill vi komma i kontakt med henne för att tacka henne och visa vår uppskattning för att hon agerade, säger Markus Wallin.

Det är oklart hur branden startade och om den var anlagd. Enligt Markus Wallin fanns ingen typ av el i närheten av chipshyllan. Polisen har varit på plats och upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.