Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter bakslaget – Byron Ritchie närmar sig spel: "Allt är läkt och ser bra ut"

Modo Hockeys lagkapten Byron Ritchie närmar sig spel efter bakslaget för några veckor sedan. Efter en lyckad undersökning i Umeå är Byron Ritchie mer hoppfull igen.

LÄS MER: Andreas Salomonsson en av Modos bästa spelare

I november var Byron Ritchie tillbaka på isen och tränade efter den skärskada han fick på hälsenan i början av oktober. Modos stjärncentern närmade sig comeback, men strax innan jul kom däremot ett bakslag då Ritchie föll ihop på träningen och linkade av isen. Han hade fått en blödning runt ärret kring hälsenan.

Det har sedan dess varit oklart hur länge Byron Ritchie kommer vara borta, men nu har allehanda.se nått lagkaptenen som berättar om skadan, och när han kan vara tillbaka i spel. Ritchie har undersökts av en specialist i Umeå två gånger, senast under måndagen. Det är en hoppfull Byron Ritchie som berättar om hur allt förlöpt.

– Jag har goda nyheter. Det här mötet med specialisten var positivt. Nu visar det sig att allt är läkt och ser bra ut vilket betyder att jag kan börja åka skridskor igen. Nu är det bara att hålla sig till planen för att komma tillbaka. Jag ska till Umeå igen den 19 januari.

När Byron Ritchie föll ihop på träningen den 18 december blev han väldigt orolig. Han befarade det värsta.

– Jag kände och hörde hur något slets sönder kring hälsenan, det kändes som första gången när jag fick skadan. Men nu visar det sig att det ser mycket bättre ut, och det är fortfarande inom tidsramen för rehabiliteringen av den här typen av skada, säger Byron Ritchie.

Det har gått drygt tre månader sedan Byron Ritchie skadade sig. Vanligtvis tar läkningen av den här skadan fyra till sex månader, men nu medger Byron Ritchie att Modo kan ha skyndat för fort i träningen för att få honom spelklar och att det kan vara orsaken till bakslaget.

– Jag kanske började köra för hårt lite för tidigt. Det var svullet och såg ut som en boll vid ärret efter det som hände den 18 december. Nu ser det tack och lov mycket bättre ut, allt verkar vara normalt.

LÄS MER: Charlotte Gustavsson om Modos stora utmaning

Byron Ritchie trodde att säsongen och kanske karriären var över när han fick blödningen runt ärret på hälsenan.

– Jag var orolig, absolut. Men nu vet jag att jag kommer spela den här säsongen. Får jag grönt ljus den 19 januari, så är det bara att köra.

Det betyder att Byron Ritchie tidigast kan spela när Modo Hockey möter HV71 på hemmais den 22 januari. Mot samma lag, och på samma plats som när Byron Ritchie skadades alltså.

– Det har varit otroligt jobbigt att inte kunna bidra på isen, och jag är verkligen spelsugen. Jag kan nästan inte vänta på att få spela igen, säger Ritchie.

LÄS MER: Mardrömsbesked för Modos lagkapten