Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effektiv jobbmatchning på Ådalsskolan

Ådalsskolans långa korridor var på onsdagen en smältdegel med ständiga möten mellan arbetssökande och arbetsgivare. Den årliga jobbmässan är ett effektivt forum för jobbmatchning.

Ett 50-tal arbetsgivare från många branscher fanns på plats, liksom flera utbildningsanordnare. Jobbmässan anordnas av kommunens näringslivsenhet, Ådalsskolan och arbetsförmedlingen.

Läs också:

En mässa med valmöjligheter på Nola

Välbesökt jobbmässa i Sollefteå

Evelina Sundberg går sista året på samhällsprogrammet och var en av de elever som besökte olika företagsmontrar med sitt CV.

– Jag söker sommarjobb, möjligen en lite längre anställning om jag tar ett sabbatsår efter gymnasiet. Jag gillar att jobba med människor, kanske på hotell. Det är nog viktigt att vara sig själv i sin presentation.

Christian Sundberg på industriprogrammets andra år har redan på sin arbetsplatsförlagda utbildning knutit kontakter med några företag och hoppas nu på sommarjobb.

– Det är viktigt att i sitt CV både få med att man kan hantera maskiner och kommer i tid på jobbet. Man vill ge ett gott första intryck.

Aaron Phelan och fem klasskamrater har i första året på industriprogrammet haft företagsförlagd utbildning på Nordhydaulic. Han och ytterligare en elev har nu klart med sommarjobb.

– Förmodligen blir det fler, vi behöver deras kompetens. Rekryteringen går lättare när man lärt känna folk, säger Lars Hallin, personalansvarig vid Nordhydraulic.

Jobbmässan, där även allmänheten var välkommen, ingick som en del i Ådalsskolans entreprenörsvecka med syfte att förmedla ett entreprenöriellt tänkande.

– Det handlar om att ha mod att ta risker, ha nyfikenhet och självförtroende. Det är egenskaper man har nytta av både som anställd och företagare, säger rektor Peyman Vahedi.

Veckans programpunkter är många och inte lika för alla årskurserna. Några besöker UF-företagsmässan i Sundsvall. Det blir inspirationsföreläsningar, informationmöten och mycket annat. Även elever från årskurs 8 och 9 har fått besöka Ådalsskolan och känna på miljön.