Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edwards erkände faderskap

Förre presidentkandidaten John Edwards erkände på torsdagen att han är far till en tvåårig dotter, resultatet av en affär han hade med en medarbetare inför presidentvalet i USA 2008 - då hans fru vårdades för bröstcancer.

"Jag är far till Quinn. Jag kommer att göra allt jag kan för att ge den kärlek och det stöd hon förtjänar. Det var fel av mig att någonsin förneka att hon är min dotter och förhoppningsvis kommer hon en dag att förlåta mig, när hon förstår", sade 56-årige Edwards i ett uttalande till NBC News.

Edwards var Demokraternas kandidat som vicepresident under John Kerry i valet 2004 och fick i mars 2007 både stöd och kritik för att han fortsatte att kampanja inför valet 2008, trots att hustrun Elizabeth återfått den cancer hon tidigare behandlats för. I januari 2008 gav dock Edwards upp, efter att ha legat långt efter såväl Barack Obama som Hillary Clinton i Demokraternas primär- och provval. En månad senare födde hans då 43-åriga medarbetare Rielle Hunter dottern Quinn.

I augusti 2008 erkände Edwards att han hade haft en affär med Hunter, men förnekade då att han var far till hennes barn, som i stället en annan medarbetare, också han gift, tog på sig ansvaret för.

Edwards rådgivare Harrison Hickman hävdar att Edwards internt erkänt faderskapet redan för länge sedan, men att man valt att vänta med att gå ut offentligt med hänsyn till de inblandade familjerna.