Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eddie Läck höll första nollan

Annons

Publiken stod upp och skrek hans namn, och alla lagkamrater kramade om Eddie Läck riktigt hårt. Den svenske 25-årige målvakten höll sin första nolla i NHL-ishockeyn när Vancouver besegrade Carolina med 2-0 och tog sin femte raka seger.

Det är klart att det är stort, det är ju min första nolla i NHL, och det är något som jag kommer att minnas hela livet, säger Läck till Vancouver Sun.

Läck, som gjorde sin åttonde NHL-match, var pressad på slutet men jobbade lugnt när Carolina anföll för kvittering. När Jannik Hansen satte 2-0 i öppen kasse blev den sista minuten inte riktigt lika spännande.

Läck är den förste Canucks-målvakten att hålla nollan i sin hemmadebut sedan 2003. Då var det en annan svensk, Johan Hedberg, som inte släppte in något mål i sin första match i Vancouver.

Nu ska jag ringa pappa. Han sitter säkert och gråter. Han har sett nästan alla matcher sedan jag kom hit för 3,5 år sedan. Jag är säker på att han är väldigt glad, och säkert trött, men det kommer att bli en bra dag på jobbet för honom, säger Läck och berättar att pappan är snickare.

Storväxte, 196 centimeter, Eddie Läck har spelat för Djurgården, Leksand och Brynäs i Sverige. Sedan han åkte över till Nordamerika har han spelat i AHL, för Manitoba och Chicago Wolves.

Mer läsning

Annons