Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edberg fick se Federer vinna

Annons

Roger Federer tog sig vidare i tennisens Australian Open och hyllade nye svenske tränaren Stefan Edberg. Toppseedade Rafael Nadal fick se motståndaren Bernard Tomic bryta, skadad.

Andy Murray övertygade stort då han slog ut japanen Go Soeda i tre raka set.

Roger Federer har aldrig förlorat i första omgången i Melbourne. Han gjorde det inte heller den 15:e gången. Schweizaren vann över hemmaspelaren James Duckworth med 6-4, 6-4, 6-2.

Den förre världsettan, som halkat ner till sjunde plats på rankningen, sade efter matchen att han lagt fjolårsbesvikelserna i Wimbledon och US Open bakom sig och tittar bara framåt.

Jag gick in i den här turneringen med en annan inställning. Jag tittar bara framåt. Jag vill visa för mig själv att jag kan ge allt i varje match. Jag fick en tuff lottning men jag är redo för det, säger Federer.

Han tyckte att det var kul att spela inför sin nye tränare Stefan Edberg.

Det är en dröm som blivit sann, jag blev inspirerad av att se honom spela. Att ha honom i min ringhörna det här året är väldigt speciellt.

Toppseedade världsettan Rafael Nadal behövde bara spela ett set i sin första match. Spanjoren tog första set mot hemmahoppet Bernard Tomic med 6-4, sedan tvingades australiern bryta på grund av skada. Tomic fick behandling för en lårskada under hela första set innan han gav upp.

Nadal, som själv missade Australian Open förra året på grund av en knäskada, ställs mot en annan australier, Thanasi Kokkinakis, i andra omgången.

Fyra månader efter sin ryggoperation och med bara två tävlingsmatcher inför Australian Open övertygade Andy Murray stort då han slog ut japanen Go Soeda i tre raka set, 6-1, 6-1, 6-3.

Jag kanske inte hade väntat mig att spela så bra i dag, sade den brittiske Wimbledonmästaren som tog beslut om operation efter att ha plågats av ryggbesvär i 18 månader. Vid vissa slag känns det som om jag kan röra mig lättare nu.

Murray, som varit i final i Australian Open, tre gånger, möter den 267-rankade fransmannen Vincent Millot i andra omgången.

Mer läsning

Annons