Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EBM jagar börsbluffare

Annons

Ekobrottsmyndigheten uppges ha spårat en misstänkt i den så kallade Fingerprintbluffen, enligt uppgift till Helsingborgs Dagblad.

Det var i fredags som misstänkta svindlare fick börsföretaget Fingerprints aktiekurs att rusa och handeln var livlig. Polisen uppges nu vara nära ett gripande.

Samma dag kontaktades Helsingborgsföretaget FS Data av utredare på EBM. Skälet var att en av företagets kunder tecknat avtal för ett webbhotell, kopierat delar av Fingerprints nätsida och sedan skickat ett falskt pressmeddelande till Cision från en e-postadress som var snarlik den det riktiga företaget brukar använda.

Ekobrottsmyndigheten har krävt att få ut uppgifter om vem som är innehavare av webbhotellet, säger Jonathan Sulo, marknadschef på FS Data, till HD.

Stockholmsbörsens ägare Nasdaq OMX hade i dag möte med informationsföretaget Cision för att få reda på vad som egentligen hände.

Vi kommer att gå till botten med vad som hände på fredagen. Vi vill ha hela händelseförloppet i detalj, och sedan kommer vi att gå igenom hur deras säkerhetsrutiner ser ut, hur de säkerställer avsändarens identitet. Den här händelsen påverkar vårt förtroende, så det är ytterst viktigt för oss att vi följer upp det, säger Annika Poutiainen, chef för Stockholmsbörsens bolagsövervakning.

Nasdaq OMX ska även ta kontakt med övriga nyhetsdistributörer för att diskutera säkerhetsrutiner.

Mer läsning

Annons