Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ebba får chansen i Skandinavisk Cup

Landslagsledningen ger två svenska junior chansen att åka i Skandinaviska Cupen det här veckoslutet.
En av dem är Sollefteås Ebba Andersson.
– Det här ska bli jättekul, säger Ebba som inledde säsongen med att vinna en av Sverigecup tävlingarna i Idre den gångna helgen.

Säsongspremiären i Skandinaviska Cupen är i finska Voukati och sträcker sig över tre dagar. På programmet står sprint, samt 10 kilometer vardera i skate och klassisk stil.

Det fanns ingenting uttalat under onsdagen, men en gissning är väl att Ebba Andersson åker 10 kilometers loppen.

För Ebba Andersson blir det här andra starten i karriären i Skandinaviska Cupen. Hon gjorde en praktfull debut där under förra säsongen när hon körde in som 10:e dam vid tävlingar i Falun. Då ska ni samtidigt veta att det var stjärnor som Charlotte Kalla och Astrid Jacobsen med i startfältet.

Ebba Andersson visade mycket fin form i säsongens första Sverigecup tävlingar i Idre den gångna helgen. Ebba vann lördagens lopp över 5 kilometer före Emma Ribom från Kalix som är Sveriges andra junior i Voutaki.

– Jag hoppas att jag kan göra ett bra lopp och att kroppen svarar bra. Känslan är i alla fall att det finns mer att hämta jämfört med det jag gjorde i Idre.

Ebba Andersson reste till Finland under onsdagen och hon är inspirerad inför det som väntar i vårt grannland:

– Men det är svårt att sätta mål i form av placering eftersom jag inte har riktigt koll på motståndet. Huvudsaken är att jag efter tävlingarna känner att jag gjort vad jag kunnat.

Ytterligare två åkare med band till Sollefteå Skidor är med i Finland. Det är Marika Sundin, nu tävlande för IFK Mora, och Anton Lindblad nu i Hudiksvall.

Läs också: Halfvarsson och Nilsson tillbaka - Svanebo och Settlin får fortsatt förtroende

Läs också: sport/langdskidor/johansson-norgren-tvaa-i-italien-1

Läs också: sport/langdskidor/sollefteas-skidtalang-det-var-roligt-att-vara-i-gang-igen