Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ebba Edlund älskade att hjälpa till och bjuda på fika med kakor

Vår mamma Ebba Edlund, som skulle ha fyllt 88 år måndag den 9 november, har efter en kort tids sjukdom lämnat oss.

Ebba Edlund var en person med mycket energi och starkt engagemang.

Allt ifrån att driva jordbruk i byn Eden utanför Bjästa till att arbeta i Pingstkyrkans secondhand och med servering i kyrkan.

Hennes kreativitet och stora intresse för inredning kom väl till pass då våra föräldrar flyttade till Skellefteå och även när mamma, efter pappas bortgång, hittade en lägenhet i centrum som hon tyckte mycket om. Vi syskon är glada över att hon fick ett par fina och friska år där.

En stor del av sitt liv bodde Ebba på landet men tillbringade sina sista år i stadsmiljö, precis som när hon femton år gammal flyttade till Örnsköldsvik för sitt första jobb i affär.

Mamma tyckte om att vara med där det händer. Hon älskade att få bjuda sin familj och andra på goda kakor och var extra glad när det fikades mycket.

Ebba ville gärna hjälpa till, oavsett om det gällde att ta hand om barnbarn eller när någon av oss flyttade.

Mamma fick ett långt och innehållsrikt liv och har nu flyttat till sitt himmelska hem där hon får träffa pappa igen. Hon uttryckte att hon haft ett bra liv och att hon kände tillit och trygghet inför det som väntade.

Vi minns vår mamma med stor tacksamhet och allt hon betytt för oss.

Barnen Birgitta, Lisbeth och Jan