Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ebay överträffade förväntningarna

Näthandelsföretaget Ebay slog på onsdagen marknadens förväntningar när det gäller julhandelskvartalet. Det positiva resultatet lyftes upp av en tillväxt inom betalningstjänsten PayPal och dess huvudsajt för näthandel. Rapporten presenterades efter New York-börsens stängning och aktien steg två procent.

Bolaget meddelade att nettovinsten för det fjärde kvartalet var 1,4 miljarder dollar eller 1,02 dollar per aktie, en ökning med 367 miljoner dollar eller 29 cent per aktie jämfört med samma period förra året.

Även det justerade resultatet överträffade analytikernas förväntningar: totalt 585,8 miljoner dollar eller 44 cent per aktie mot det förväntade 40 cent per aktie, enligt en sammanställning av Reuters.

Avkastningen steg med 16 procent till 2,37 miljarder, också det överträffade analytikernas förväntningar.

Ebay, som sammanför köpare och säljare över internet, har sett över sin huvudenhet för handel för att öka transaktionerna på sajten. Man dumpade nyligen enheten för nättelefoni via kommunikationsföretaget Skype, efter att ha konstaterat att den inte passar in i företaget.