Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dystert, Modo – säsongen över efter dramatisk straffläggning

Dramatik in i det sista – och ett dystert slut.
Säsongen är över för Modos damer efter att laget förlorat SM-kvartsfinalen mot AIK i en straffläggning.

Allting stod på sin spets i Ritorps ishall i Solna på söndagen. Modo vann i onsdags, AIK på lördagen. Därmed skulle SM-kvartsfinalen avgöras i match tre, på något sätt.

Det började bra för Modo som hittade rätt både en och två gånger redan i första perioden. Först genom backen Malin Axelsson – som därmed nätade för andra matchen i rad – och sedan genom heta forwarden Alice Östensson.

En riktig kanonstart för Modo som annars hade det lite kämpigt mot AIK i lördagens match.

Hemmalaget kom dock tillbaka och det var superduon med Line Bialik Öien och Lisa Johansson som gjorde livet surt för Modoiterna igen. Först spelade Bialik Öien fram till Emmy Alasalmi som gjorde 1–2 och halvvägs in andra perioden hittade norskan kedjekamraten Johansson som tryckte in kvitteringen.

Därefter var det dramatik, dramatik och mer dramatik. Båda lagen hade flera chanser att avgöra i powerplay – inte minst Modo som fick spela fem mot tre i över en minut i tredje perioden. Men det var bitvis krampaktigt från båda håll.

Läs också: Luleåkaptenes gliring till Modotränaren: "Tror för mycket om sig själv och sitt lag"

Med fem minuter kvar av tredje perioden fick Modo ett verkligt gyllene läge att sätta 3–2 när Nathalie Ferno revs ner i ett friläge i box play.

Alice Östensson tog hand om straffen men lyckades inte överlista Minatsu Murase i AIK-målet. Östensson försökte med en lång dragning och såg ut att kunna hitta nätet, men fick inte till backhandskottet ordentligt.

Inget mål där – och det blev heller inte något ytterligare mål under ordinarie matchtid. Matchen gick till förlängning, där det böljade fram och tillbaka men de båda lagen, relativt tröttkörda, var tama offensivt.

I stället skulle allting avgöras under en högdramatisk straffläggning.

Modo fick en drömstart när Celine Tedenby omgående skickade upp pucken i nättaket.

Fyra straffar senare var det fortfarande 3–2 till Modo och laget var en räddning från en SM-semifinalplats.

Men Josefine Hoegh Persson hittade en lucka mellan benskydden på Emma Söderberg och när Line Bialik Öien sedan satte sin straff var all press plötsligt på Modo igen.

Celine Tedenby klev fram, men kunde inte överlista Minatsu Murase en gång till.

Ridå ner för Modo.