Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyster bortaturné för BIK

Två förluster blev facit av BIK:s norrländska roadtrip i helgen. Lördagens 0–4 förlust mot Burträsk följdes i dag av 1–6 mot nya serieledarna Assi.

– Vi gör två bra första halvlekar, det kan vi ta med oss och bygga vidare på och samtidigt hoppas att få tillbaka lite spelare inför den sista matchen mot Notviken före sommaruppehållet, sammanfattade tränaren Sam Haglund.

Det var ett något skadeskjutet BIK som åkte norrut, bara 14 spelare följde med.

Att BIK ställdes mot två av seriens topplag gjorde knappast uppgiften enklare.

I lördagsmatchen mot Burträsk gjorde BIK en mycket bra första halvlek utan att få någon målmässig utdelning. I andra halvlek spelade Burträsk ut sitt breda register och kunde gå ifrån till 4-0 även om siffrorna var något i överkant.

Sandra Näslund, Carolina Jonsson och målvakten Bella Nordlund var tre spelare som höjde sig lite extra i den här matchen.

Söndagsmatchen mot Assi började på exakt samma sätt. En mycket bra inledning från gästerna som också tog ledningen i den 13:e minuten genom Alexandra Vesterberg. Efter 1–1 i paus fick Assi ett något billigt 2–1 mål, men BIK fortsatte att spela bra och hade både en ribbträff och ytterligare något läge att kvittera till 2-2. I stället ökade hemmalaget på ledningen till 3–1 och sedan gick luften ur gästerna.

Bra i BIK var laget som helhet under den första rundan och sett över hela matchen förtjänar Sandra Näslund och Linnea Lundin ett omnämnande.

– Vi gör två bra halvlekar i helgen, men tyvärr faller vi hop i de andra halvlekarna, speciellt i söndagsmatchen mot Assi, sa Sam Haglund.

– Att vi hade en del spelare borta kan naturligtvis vara en av orsakerna till att vi inte orkade i de andra halvlekarna, analyserade BIK-tränaren.

Åtta raka förluster har nu förankrat BIK i ett jobbigt läge längst ner i tabellen. Sista matchen före sommaruppehållet där BIK möter Notviken på hemmaplan blir därför oerhört viktig för att få lite häng på lagen runt nedflyttningsstrecket.

– Vi får ta med oss det som var bra på den här norrturnén och bygga vidare på det och samtidigt hoppas få tillbaka en del spelare i laget, avrundade BIK-tränaren Sam Haglund.