Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrköpt poäng för Anundsjö – Tanurcov öppnar för värvningar

En poäng – men två förluster.
Anundsjö kan tvingas se sig om på spelarmarknaden sedan både lagkaptenen Joel Åman och Emil Norberg utgått med axelskador i 0–0-matchen mot Härnösand på lördagen.

Annons

Vi sände Anundsjö–Härnösand direkt – se matchen i efterhand här!

Olyckan var framme redan efter sju minuter för Anundsjö – och i synnerhet för Joel Åman. Efter en närkamp på vänsterkanten blev Åman liggande i smärtor och det var uppenbart att han själv snabbt insåg allvaret.

– Ring någon, skrek Åman innan han leddes ut till omklädningsrummet.

Med "någon" menade han sjukvårdare, och ambulans kom också en stund därefter. Det är i nuläget oklart hur allvarlig axelskadan är men tränaren Sergei Tanurcov är rädd för att frånvaron blir lång.

– Vi får hoppas att det inte blir någonting allvarligt, men som det ser ut nu tappar vi två spelare på lång tid, säger Tanurcov.

Två spelare, ja. I matchens allra sista sekunder åkte även Emil Norberg på en smäll mot ena axeln efter en närkamp. Norberg låg länge kvar på planen innan han leddes av planen. Det var uppenbart att han hade stora smärtor.

– Det lät inte alls bra, säger Sergei Tanurcov som i Åman och Norberg tappar två av sina startspelare.

– Det känns verkligen jättesynd. Joel är vår lagkapten och ledare på planen och Emil är en riktig krigare. Men jag tror absolut på de killar vi har, vi har spelare på bänken som nu får en chans att komma in och hjälpa till.

Läs också: Hälldahl: "Är alltid nöjd med en poäng på Olympia"

Frågan är dock om Anundsjö kommer att behöva se sig om på spelarmarknaden. Sergei Tanurcov utesluter det definitivt inte.

– Först måste vi kollar hur det är med spelarna, och sedan får vi diskutera med vår sportchef. Men som det ser ut just nu behöver vi någon spelare till, säger Tanurcov.

Framför allt blev det en stor lucka efter Joel Åman, som var ensam på topp i Anundsjö. Johan Genlund klev in och tog hans plats men Genlund är normalt central mittfältare och ovan i rollen.

– Johan gjorde ett grymt jobb, jag tror egentligen att han gjorde mer än han kan... Men han är inte forward, tyvärr, säger Tanurcov som fick se lite med avund på gästande Härnösands bänk.

– De har en helt annan situation, de hade tre forwards på bänken; Touré, Bergman och Josan. De har flera offensiva spelare att slänga in, medan vi har få. På forwardssidan har vi egentligen bara Joel kvar sedan vi tappade (Tobias) Stenberg.

Anundsjö har dessutom mittfältaren Igor Petsch på skadelistan.

– Han har åkt på en sträckning. Vi hoppas att han kan vara tillbaka nästa vecka, men det är osäkert just nu.

Sergei Tanurcov var belåten med lagets insats i den mållösa matchen mot topptippade Härnösand, kanske särskilt med tanke på att Joel Åman klev av så tidigt.

– Det var en jämn match och jag tycker att vi spelade mycket bättre än mot Timrå senast. Vi har massor av nya spelare och det tar tid, säger Tanurcov, som dock inser att tid inte finns i överflöd.

– Vi behöver plocka poäng hela tiden – därför blir varje match som en final för oss.