Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykare hittade styckat lik i paket

Annons

En dykare har hittat ett paket i vattnet vid Saltö utanför Strömstad. När paketet öppnades visade sig att det innehöll ett styckat lik.

Paketeringen av kroppen välgjord och enligt polisen har avsikten tveklöst varit att den inte skulle hittas.

Fyndet gjordes på 14 meters djup invid några kobbar utanför Saltö ut mot öppet hav. Dykaren såg något märkligt på botten och larmade polis.

Det var gjort så att det inte skulle flyta upp, utan ligga kvar på botten, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till TT.

Det gick vid den första undersökningen inte att fastställa ålder, inte heller om det var en man eller en kvinna. Det är också oklart hur länge kroppen legat i vattnet.

TT: Vilka slutsatser har ni dragit hittills?

Det här ligger ju tre kilometer från Norge så vi har nu både Norge och Sverige som arbetsfält och vi har kontakt med norska polisen. Men det finns ju ett antal personer som är försvunna och det jobbar vi emot.

Exempelvis försvann två män från Uddevalla respektive Ljungskile år 2008. De är fortfarande borta och tros ha utsatts för brott.

Vi vill inte dra några växlar än så länge, utan jobbar förutsättningslöst. I nuläget har vi inte några misstankar åt något håll, säger Haraldsson.

En förundersökning om mord har startats och sedan det stod klart vad paketet innehöll har polisen börjat spana och knacka dörr på Saltö och övriga öar runtomkring.

Vi vill ju gärna att människor som sett något hör av sig, men det är svårt eftersom vi ännu inte vet vilka tidsrymder vi talar om, säger Thord Haraldsson.

Han vill inte spekulera i om paketet med den styckade kroppen har dumpats från en båt eller om någon kan ha kommit i närheten på annat sätt.

Det kanske också finns strömmar i vattnet att ta med i beräkningen.

En rättsmedicinsk undersökning ska göras av de funna kvarlevorna. Detta väntas ske på onsdag morgon.

Mer läsning

Annons