Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dundrande rockfest intog Fjällräven center

Riviga gitarrer, dundrande trummor, hård bas och grym sång.
Rock On The Docks bjöd på en dundrande rockfest i Fjällräven center under lördagen.

Se även: Se bildspel från kvällen.

Rock On The Docks trummar in på sitt fjärde år. Arrangemanget har bjudit rockälskare på grym musik på flertalet ställen i Örnsköldsvik genom åren.

Nytt för i år är att arrangemanget flyttar in i Fjällräven center,

– Det känns hur bra som helst att vara inne. Det är skönt att slippa bry sig om vädret. Men det är klart, är det riktigt bra väder är det inget som slår att vara ute, säger arrangören Per Karlsson.

Under kvällen äntrade sju band två scener, Gunstruck, Moonshine Avenue, Blackwater, Kometh, Mustasch, Coming of Age och Hardcore Superstar. Tillsammans bjöd de på sex timmar med rivig musik som fick golv och väggar i Fjällräven center att skaka av den dånande musiken.

Se även: Livesändning från hela kvällen.

– Banden är skitbra och det är hög kvalité på musiken. Det är inga duvungar direkt. Det känns skitbra, säger Per Karlsson strax innan första bandet går på scen.

För den som inte ville lyssna på grym rock eller bara behövde lite variation fanns det nattklubb i entrén med dansvänlig klubbmusik.

– Det är bra att man får lite variation, det kan behövas ett avbrott, säger Caroline Backlund som var på plats med Andreas Höglin.

Men som för många andra under kvällen var det Mustasch och Hardcore Superstars som lockade mest under kvällen.

– Harcroe Superstars var bäst, dom är grymma. Man blir glad alla dagar i veckan när man hör dem, säger Caroline.

Andreas berättar att han själv inte är något stort fan av banden. Han tycker mest att det är kul att det händer saker.

– Det är roligt när det händer något annorlunda. Hade det varit schlager hade jag varit här också, säger han.

Drygt 1400 personer i varierande ålder var på plats under kvällen.

– Det är roligt att se att det är en så bred folkgrupp som kommer hit. Det är inte bara inbitna rockers, säger Per Karlsson.