Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dundersuccé för superduon Jonathan Wåhlstedth och Sara Karlsson från Anundsjö

De var klasskamrater på högstadiet i Bredbyn – Jonathan Wåhlstedth från Mellansel och Sara Karlsson från Seltjärn – och vid sommarkonserten i Gullängets kyrka den 9 juli tog de publiken med storm.

Nu var det ju bara 50 personer i kyrkan, men hade den varit fullsatt hade nog applådåskorna sprängt kyrkan i tusen bitar.

Konserten började med att Sara Karlsson sjöng ”Himlen är oskyldigt blå” av Ted Gärdestad till Jonathan Wåhlstedths stämsång och ackompanjemang på flygeln. Så vackert framfört av de båda, vilka uppträdde för första gången tillsammans. Det lär dock inte bli den sista av bifallen att döma. Publiken, där även musikerna Anders ”Berka” Bergquist och Roland ”Brommy” Wollbrin fanns, gladdes åt den nyutsprungna duon, som uppkom genom att Emma Vikström var tvungen att lämna återbud och Sara Karlsson fick hoppa in i sista stund.

”Två och en flygel” förde Berndt Egerbladh Umeå in i de svenska hemmen genom TV-rutan under 70- och 80-talet. Jonathan Wåhlstedth och Sara Karlsson har givet nytt liv åt ”Två och en flygel”. De två fick till en otrolig dynamik genom att variera uppträdandena med att byta plats vid flygeln och ömsom sjunga solon och duetter. Så kan bara riktiga proffs göra.

Spelglädjen fanns där redan då de utförde ljudkontrollen en halvtimme före konsertens start klockan 18. Proffs som de är, vet de givetvis om att akustiken skiftar från kyrka till kyrka och att ljudet måste noggrant ställas in innan föreställningen kan börja.

Allt rakt igenom blev mycket vackert med tre sånger av Ted Gärdestad, en Monica Z, en av Niklas Strömstedt, kungliga sånger och ett par sommarpsalmer. Så rätt det kändes att avsluta sommarkonserten med Mats Paulsons ”Barfotavisa”, men det tyckte inte publiken som inte gav sig förrän Sara Karlsson plockade fram en specialvariant av ”Den blomstertid nu kommer” som utformades till en tvåstämmig allsång där publiken villigt var med på noterna

Kjell Larsson,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel