Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duell i Fjällräven Center – Gunde Svan utmanar Foppa

Peter Forsberg mot Gunde Svan – i ishockey.
Det kan väl bara sluta på ett sätt?
Till hösten kommer svaret i programmet "I huvudet på Gunde Svan".

Som skidåkare var Gunde Svan inte rädd att sticka ut.

Inte som programledare heller, om man säger så.

Hans senaste programserie går ut på att utmana före detta världsstjärnor på deras hemmaplan. Gunde har exempelvis spelat bordtennis mot Jan-Ove Waldner och åkt skridskor mot Tomas Gustafsson.

Inte alltid har vinnarskallen Svan vunnit, men varje gång har han visat upp närmast sensationella färdigheter i sporter som han tidigare bara sett på tv.

Kampen mot Peter Forsberg var Gunde Svans första mot en lagidrottare, vilket gjorde förberedelserna kluriga. Att det skulle komma att handla om så kallad skills competition var förstås givet, men hur skulle den läggas upp?

Ansvariga lyckades riktigt bra mer reglerna. Då var det desto sämre med tidhållningen och informationen till de cirka 600 personerna på läktaren. Tävlingen skulle ha blåst i gång 14.00, men startade inte förrän ungefär en timme senare.

Och när det gäller reglerna lämnades åskådarna med ansikten som påminde om fågelholkar eftersom ingen informerade om vad som gällde.

Det som gällde var emellertid att Peter Forsberg skulle klara av fyra moment dubbelt så snabbt som Gunde för att ro hem med segern.

– Jag tycker att Foppas bana ser ganska lång ut, sa Gunde inför innan Roger Öberg kallade till start.

Foppa var inne på samma linje:

– Det kommer att bli ordentligt tufft i inledningen. I bästa fall kan jag komma i fatt och möjligen förbi när det drar ihop sig till skjutövningen på slutet.

De båda ex-stjärnorna visste vad de talade om. Det blev precis som de spådde; Gunde Svans skridskoskicklighet gjorde att han kom till första prickskyttet med knappt tio sekunders ledning. Där knappade Foppa in en aning, men inte så mycket att han hade häng på den forne skidfantomen.

Inte heller i teknikgrenen där det gällde att hålla koll på klubba och puck kunde Foppa ta tillbaka så mycket att han kunde stressa Gunde inför den avgörande skjutgrenen.

Men när det gällde som mest visade Foppa som vanligt kyla och skicklighet.

– Det blev precis så jämnt som vi hade gissat, sa både Foppa och Gunde innan de ställde sig för att skriva autografer till en skara åskådare som skyndade ned till isen.

LÄS OCKSÅ: Foppa om Gundes utmaning: "Det kommer att behövas lite hockeyträning"

LÄS OCKSÅ: Här duellerar Foppa och Gunder – spelar in tv på Domsjöskolan