Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla träningspass och matcher med ÖHF – så förbereder sig Skröder för sitt beslut

Spela – och i så fall var då? Eller inte spela alls? Den som undrar över Per-Åge Skröders framtid får vänta på svaret. "Just nu känner jag att jag måste träna i någon vecka till", säger norrmannen.

I blå tröja, med nummer 70 på ryggen.

Så är vi inte vana att se Per-Åge Skröder – men så såg han ut på torsdagskvällen. Modolegendaren har försäsongstränat med Örnsköldsvik Hockey och även fått möjlighet att spela två matcher med division 1-laget.

På torsdagen stod Hudiksvall för motståndet. Matchen slutade 1–2 sedan gästerna kvitterat sent i den tredje perioden och sedan avgjort tillställningen på straffar.

ÖHF:s mål kom i powerplay i den andra perioden – Nicklas Nordenberg pangade snyggt in pucken – och Per-Åge Skröder hade passningspoängen.

– Sedan brände jag massor av chanser också, jag kunde ha varit målskytt flera gånger. Men någon gång kommer dem...

LÄS OCKSÅ: Modoikonen försäsongstränar med Örnsköldsvik Hockey

Vad har du för status just nu?

– Jag kör på och sedan får jag komma till ett beslut framöver. Vi får se vad som komma skall, som jag har sagt tidigare. Jag har trappat upp träningen under veckorna och än så länge känns det bra. Sedan får vi se framöver om det blir spel eller om man är klar.

Hur pass mycket tränar du?

– Jag kör dubbla pass i stort sett varje dag, på veckorna. Sedan behöver kroppen vila ibland på helgen... Jag har trappat upp skridskoåkningen och åker runt i Modohallen själv; den biten måste man också ha en mängd av.

"Blir det inte Modo får jag hålla allt öppet", sa Skröder i en intervju med Allehanda.se efter förra träningsmatchen med ÖHF, för en vecka sedan.

Dörrarna är fortfarande öppna i alla möjliga riktningar och någon deadline för sitt eget beslut har 38-åringen inte tagit.

– Säsongen är lång, säger han lite skämtsamt innan han fortsätter:

– Personligen har jag inte satt någon deadline. Jag vet att det har varit lite intressenter här och var och jag får sätta mig ner så småningom, men just nu känner jag att jag måste träna i någon vecka till.

Har du rena anbud att ta ställning till i dag?

– Nja, det är några som har hört av sig för att kolla läget. Om det blir aktuellt får man ta djupare diskussioner. Jag måste känna att jag är "där", annars är det ingen mening, säger Per-Åge Skröder.