Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla förlusterför Bik SK i norr

Bik SK saknade allt vad flyt innebär under helgen roadtrip till Umeå och Luleå.
Det blev dubbla förluster, 3-0 i båda matcherna, trots att Bik SK svarade för bra prestationer.
– De här resultaten speglar inte alls matchbilderna. Vi skapade många målchanser men lyckades tyvärr inte sätta dit dem, sa tränaren Sam Haglund.

Annons

Mot Umedalen räknade Sam Haglund till åtta kvalificerade målchanser för Bik SK. Men kylan fanns inte där i avsluten samtidigt som Umedalen förvaltade sina chanser på bästa tänkbara sätt.

– Här gör vi säsongens bästa match och ändå förlorar vi med 3-0, betygsatte Haglund.

Umedalen gjorde alla sina mål innan pausfikat och därför fanns det inte så mycket att fundera över för Bik SK inför andra halvlek. Det var att gå framåt och försöka spräcka nollan så tidigt som möjligt.

– Efter en kvart ställde vi om till 4-3-3 och fick ännu mera tryck på dem. Men som sagt, vi missade alldeles för många chanser.

Mot Alvik var det Bik-spelare som inte kunde vara med från avspark och dessutom spelare som tvingades kliva av under matchen.

– Det gjorde att vi tvingades möblera om i laget och då tappade vi i försvar, mittfält och anfall.

Alvik gjorde matchens första mål efter en hörna när matchuret visade 65 minuter. Bik SK vaskade dock fram ett par riktigt fina kvitteringschanser.

– Vi hade ett skott som gick precis utanför ramen och dessutom hade vi ett inspel där mot tre av våra spelare som fanns på rad, men alla missade att trycka in bollen.

Victoria Piirainen-Andersson och Linnea Lundin var BIK:s bästa spelare mot Umedalen och mot Alvik glänste Linnea Lundin, så länge hon kunde vara med, Carro Jonsson och Sara Jensen.

Matchfakta

Division 1 norrland damer

Umedalen-Bik SK

3-0 (3-0)

Alvik-Bik SK

3-0 (3-0)