Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt så många mål som poäng

Är det enbart poängen som räknas skall Härnösands FF vara missnöjda med 2–2 mot Hudiksvall. Spelmässigt lovade dock fredagsföreställningen gott inför framtiden.
– Kanske, men vi ville ha en vinst i dag, säger inhoppande målvakten Farruh Muhitdinov.

Annons

Både Härnösands FF och gästande Hudiksvalls FF har haft det trögt med målskyttet i inledningen av serien. Att båda gängen var fast beslutsamma om att ändra på det syntes väldigt tydligt i den första halvleken. Anfallsvågorna avlöste varandra och det var över huvudtaget en väldigt underhållande inledning.

Härnösand fick det viktiga första-målet.

– Det var en helikopterfint som gick hem så att jag kom fri in i straffområdet, men precis när jag skulle avsluta krokades jag fast av en försvarare. Hade inte Nick (Scharkowski, reds anm.) gjort mål i momentet efter borde vi fått straff, berättar Jimmie Gustafsson som gjorde sin första match från start efter fem matchers frånvaro på grund av fotskada.

Du verkade spelsugen?

– Det syntes, va? Ja, jag var hur laddad som helst. Men vi vann inte matchen och det känns surt. Vi spelade tillräckligt bra för att ta tre poäng i dag, tycker Jimmie som även hade två fräsande skott som mycket väl kunnat resultera före paus.

Det första blev ett "vobbel"-skott som Hudiksvalls-målvakten panikräddade. Det andra räddades av... motvinden!

– Jag fick en himla bra bollträff och bollbanan var precis som jag ville – mot krysset. Men motvinden gjorde att den "lyfte" för länge, sidskruven borrade aldrig ned bollen under ribban, suckar Jimmie.

Hade det målet resulterat hade det varit årets HFF-mål så långt. John Alegbes passning fram till Nick Scharkowski var delikat, dennes nedtagning och tillbakalägg till Gustafsson var som taget ur en instruktionsbok – men så var det där med vindförhållandena på Högslätten.

1–1 inför den andra halvleken var dock helt i sin ordning. Båda gängen hade skapat ett antal högoktaniga chanser, spelmässigt var till och med gästerna lite vassare i medvinden.

Deras spel efter backen var stundtals briljant och HFF-målvakten William Amamoo fick göra flera fina räddningar. På 1–1-målet fick han dock alldeles för dålig hjälp att ta bort returen – och strax därefter vinkade han på byte.

Sträckning baksida lår gjorde att han inte kunde fullfölja matchen.

Ersättaren Farruh Muhitdinov gjorde dock det alldeles charmant i säsongsdebuten. Han vann alla dueller, flera av dem som räddande ängel en bra bit utanför straffområdet dessutom.

– Det kändes bra. Jag blev förvarnad innan matchen om att William hade skadekänning, så därför höll jag mig varm redan under första halvlek.

Men det dröjde innan bytet verkställdes.

– Det kändes inget vidare att inleda med hörna det första man gör, säger han och ler.

Efter paus sjönk spelkvalitén. Båda lagen gjorde ytterligare varsitt snyggt mål och 2–2 speglade egentligen matchen rätt väl.

Hudiksvall var bättre i första, HFF i den andra.

– Jag kan inte vara nöjd efter "bara" oavgjort hemma, men det var ett klart fall framåt spelmässigt, summerar HFF-tränaren Patrik Jonsson som gladdes åt den bredd i truppen han förfogar över.

Mot Hudiksvall saknades bästa mittbacken Edjis Ivasko (avstängd) samt mittfältarna Adam Kalenga och Johan Ödmark (skadade), men ersättarna i startelvan höll hög klass.

Bäst av alla var comebackande Jimmie Gustafsson som efter fotskada var planens dominant. John Alegbes första 70 minuter på centrala mittfältet var formidabla, men löpvilligheten tog ut sin rätt för den tidigare axelskadade engelsmannen mot slutet.

Men som sagt.

Fredagens HFF-spel lovade gott inför fortsättningen...

MATCHFAKTA

Härnösand–Hudiksvall 2–2 (1–1)

Mål: 1–0 (8) Nick Scharkowski, 1–1 (23) Joel Stillmark, 2–1 (65) Robin Bergman, 2–2 (70) Joel Stillmark.

Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen.

Publik: 170.

Sportens stjärnlirare

Härnösand

Jimmie Gustafsson 

Nick Scharkowski 

John Alegbe 