Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt Bakker på Axevalla

Annons

Lördagens V75-omgång gick av stapeln i Skara på Axevalla travbana.

Framför allt imponerade en norsk häst som verkligen fått till det på sistone, men mest nöjd efter tävlingarna kanske ändå en nederländsk kusk var.

B.B.S. Sugarlight, tränad i Norge av Fredrik Solberg imponerade storligen då han segrade i ett vanligt kvällslopp på Åbytravet i slutet av januari. Hästen gick då barfota bak och dessutom med jänkarvagn och sköljde fältet över upploppet. Den här gången var utrustningen densamma, men ledningen blev segerreceptet.

Efter att ha fått öppna första 500 meterna efter hiskeliga 1.07,5 var det många favoritspelare som darrade, men B.B.S. Sugarlight bara dundrade på tillsammans med körande Peter Untersteiner. In mot upploppet hade ekipaget flertalet längder till de övriga och man kom att segra helt överlägset på för årstiden mycket goda segertiden 1.12,2 över sprintdistansen 1 640 meter.

Hästen blev lite het när jag var tvungen att vara på honom för att komma till ledningen. Givetvis blir man lite orolig i de lägena, men han visade verkligen i vilken fin författning han är för dagen och den här prestationen hade nog räckt i de flesta klasserna, sade Peter Untersteiner nöjt efter loppet.

Dubbelseger till Bakker

Nederländske André Bakker kom till Sverige i slutet av 2012 för att testa krafterna i ett nytt travland. Bakker beskrevs som en stor talang i hemlandet och med sina drygt 300 kusksegrar var det framför allt löpkörningen han intresserades av. Han har haft en del samarbeten med tränare i södra Sverige. För dagen hjälper han till hos Lars I Nilsson, tillhörande Malmöbanan Jägersro. Det var däremot inte någon Lars I Nilsson-tränad häst som lade grund för dubbeln.

Färgstarke tysken Klaus Kern lånade ut Sundsholms Keynote till Bakker och efter en fin resa i kön var hästen starkast till slut i klass 2-försöket. Bakom Mr Pellegrino var Bakker desto mer offensiv och efter att ha hamnat utvändigt ledaren valde kusken att trycka till på sista bortre långsidan och genast var greppet kopplat. Konkurrenterna närmade sig den absolut sista biten, men segermarginalen blev ändå till säkert huvud.

Det är inte ofta jag kör på V75, men det är alltid tufft motstånd och man måste vara skärpt. I dag fick jag fina chanser och jag är väldigt nöjd att jag kunde leverera till mina kunder. Hästarnas prestationer har imponerat på mig, sade nederländaren efter dubbelsegern.

Stjärnan hyllades på hemmabanan

Axevallas kanske största stolthet just nu, Noras Bean, hyllades under lördagen efter segern i miljonloppet Prix de France på Parisbanan Vincennes i söndags. Ulf Stenströmer har meddelat att Olympiatravet är nästa stora mål för stjärnan och där kommer han bland annat få möta ytterligare en häst med fransk storloppsseger i ryggen - nämligen Stefan Hultmans Maharajah.

Mer läsning

Annons