Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelmoralen från S flödar – Sverige faller isär utan mångfald och växande företag

Att tala om en svensk modell som ska utvecklas – det är vad statsminister Stefan Löfven påstår att han gör när han som bygdens son och likt en frälsare besöker sin gamla hemmaplan Ådalen.

Vad är det för svensk modell han menar? Är det en sådan där det råder ofrihet, där initiativ motverkas, begränsningar råder för företagsetableringar och det en modell där entreprenörskap ska beivras med politiska förbud?

Vad vi i Västernorrland behöver, vare sig vi lever i Ångermanland eller Medelpad, är bra möjligheter till resor och transporter inom länet och till och från huvudstaden. Vi behöver fler unga i högre utbildning, väl utvecklad och tillgänglig vård skola och omsorg för våra äldre och funktionsnedsatta.

Vi behöver tillåta och tillåtas uppmuntra initiativrikedom och även politiker ska stimulera kreativitet.

Det kan inte få fortsätta vara så att bara två polispatruller ska säkerställa tryggheten för hela södra Ångermanland från Härnösand till Ramsele.

Våra industriprodukter och råvaror från norr behöver kunna transporteras snabbt och kostnadseffektivt till kunderna i Europa och resten av världen. Det kan inte få fortsätta vara så att bara två polispatruller ska säkerställa tryggheten för hela södra Ångermanland från Härnösand till Ramsele.

Läs också: Socialdemokraterna om jobbsatsning utanför storstan: "Smart politik"

Stefan Löfven och hans parti driver unga kvinnor och akademiker från länet genom att omöjliggöra mångfald och valfrihet i vårdsektorn, service- och utbildningssektorn. Det som skulle kunna innebära bättre arbetsmarknad och förutsättningar för företagande.

Vikten av att behålla den politiska makten är viktigare för socialdemokratins toppar, än att bidra till förutsättningar för att vi västernorrlänningar ska kunna utveckla samhället i vår del av landet. Det som borde vara grunden i att utveckla en verklig framtida svensk modell.

Att påstå att utökning och omdisponering av befintliga myndigheter är vägen till en ny och utvecklad svensk modell är att underskatta människors förnuft och förmåga.

Läs också: Det var Västernorrland som vann den nya myndigheten – inte Härnösand som förlorade den

När konservativa politiska beslut fattas i kommuner, till exempel krångliga upphandlingsregler, och vårt regionfullmäktige där den politiska majoriteten motverkar privat driven vård, ja, då hjälper det föga med en liten myndighetsetablering här och där. Inte ens när myndigheten sysslar med digitalisering är det tillräckligt.

Jag tvivlar starkt på att regeringen kommer att fullfölja de i dag utlovade etableringarna runt om på landsorten. Dubbelmoralen från socialdemokratins håll flödar. Jag tror det när jag ser det. Västernorrland behöver liksom Sverige ett nytt politiskt ledarskap!

Annelie Luthman,

ordförande Liberalerna i Västernorrland

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel